Реклама

Як виглядає український годинник, що конкуруватиме з Apple Watch

Чи можна конкурувати з Apple Watch? Історія численних спроб побудувати смарт-годинники на базі Android Wear показала, що питання швидше риторичне. Проте команда українських розробників кидає виклик дітищу Тіма Кука — і пропонує смарт-годинник, котрий покликаний зменшити рівень вашого стресу
Čytaty latynkoju
Як виглядає український годинник, що конкуруватиме з Apple Watch
  1. Головна
  2. Історії
  3. Як виглядає український годинник, що конкуруватиме з Apple Watch
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Чи можна конкурувати з Apple Watch? Історія численних спроб побудувати смарт-годинники на базі Android Wear показала, що питання швидше риторичне. Проте команда українських розробників кидає виклик дітищу Тіма Кука — і пропонує смарт-годинник, котрий покликаний зменшити рівень вашого стресу

EMWatch — таку назву носить ґаджет, створений київським стартапом Force. Розробку представили вихідці з КПІ. Їхня основна мета — не розважати користувачів, а попереджати про рівень стресу та низку важливих показників стану здоров’я. Годинник на зап’ястку обраховує рівень артеріального тиску та показуватиме рівень стресу свого власника за допомогою додатків для Android та iOS.

Як працює контроль стресу

Додатки для Android та iPhone показують рівень стресу користувача. Для цього за основу беруть 2 десятки показників. В залежності від зафіксованого рівня стресу додаток надаватиме рекомендації користувачеві щодо подолання стресу. Поки що додаток для годинника вже доступний для Android-смартфонів. Також пристрій вимірює кроки, витрату колорій, якість сну. Аналіз стресу здійснюється на основі патернів поведінки та власних досліджень від авторів розробки. Загалом у базу порад входить декілька сотень рекомендацій на основі показників, зафіксованих у користувача.

Скільки це коштує і кому підходить

Годинники можна використовувати як індивідуальні трекери або як корпоративний інструмент для зниження рівня стресу в компанії. Годинник живиться від батареї 100 мА/год, що дає йому запас до 10 днів активного і 30 днів пасивного використання. Вартість склала $88 (2299 грн). Першими корпоративними замовниками в Україні стали Into-Sana та Computools.

Чи можна вже потримати розробку в руках

19 червня 2018-го співзасновниця проекту проінформувала, що перша партія годинників вже вирушила до своїх власників. Спочатку в інтерфейсі була лише англійська та російська версії, проте згодом російську замінили на українську. Показ дзвінків та текстових повідомлень обіцяють додати у новій версії застосунку для смартфонів:

Перші зразки годинників, котрі були відвантажені замовникам протягом тижня, вочевидь задовільнили якістю та рівнем точності вимірювань:

CEO стартапу зауважує, що в AppStore поки не схвалили додаток, тому доступи до тестової версії застосунку для iPhone надають через TestFlight (для цього охочі перевірити роботу годинника та додатку мають надати свій Apple ID).

У полі зору — корпоративний сектор

Після успішної акселерації у Сполучених Штатах та підтримки проекту з боку Стенфордського університету ця ж команда створила програму корпоративного здоров’я ще на етапі побудови остаточного hardware-продукту. У розмові із виданням Delo.ua Ліза Воронкова зазначала, що в рамках демо-періоду стартап безкоштовно надає 10 браслетів компаніям, котрі хотіли випробувати подібну технологію в польових умовах та скоригувати рівень стресу у своїх працівників. Річна передплата включає окремий інтерфейс для HR-спеціалістів та керівників компаній, які хочуть моніторити рівень стресу та коригувати робочі графіки підлеглих.

Як виглядає український годинник, що конкуруватиме з Apple Watch

Наступним кроком для корпоративного сектору має стати чат-бот для автоматизації спілкування зі співробітниками та анонімізації збору даних.

Що варто знати про співзасновницю проекту

Керує проектом Ліза Воронкова. Вона навчалася в КПІ, зараз навчається в УКУ. Є співзасновницею та CEO FORCE. У 2017 році FORCEemotion запустив у виробництво браслети EmTracker та потрапив у платиновий акселератор в Стенфорді під назвою Alchemist. Компанія також почала співпрацювати з такими гігантами в США, як Philip Morris, Analog Devices, RGAx та мережею будинків для людей похилого віку.

Share
Написати коментар
loading...