Реклама

Новонароджених в Україні реєструватимуть онлайн

Міністерство юстиції зробило ще один крок у напрямку покращення якості й зручності послуг для батьків новонароджених. Тепер їх реєструватимуть онлайн
Čytaty latynkoju
Новонароджених в Україні реєструватимуть онлайн
  1. Головна
  2. Новини
  3. Новонароджених в Україні реєструватимуть онлайн
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Міністерство юстиції зробило ще один крок у напрямку покращення якості й зручності послуг для батьків новонароджених. Тепер їх реєструватимуть онлайн

Відомство запустило пілотний проект із забезпечення реєстраторів у пологових сучасними планшетами. Про це в рамках презентації ініціативи у Пологовому будинку №5 у Києві повідомив Міністр юстиції Павло Петренко. Це дасть змогу проводити онлайн-реєстрацію новонароджених.

Як працюватиме нова ініціатива

«Завдяки планшетам можна буде миттєво направити відомості для проведення невідкладної державної реєстрації малюка та реєстрації місця проживання, подати електронну заявку на отримання допомоги при народженні дитини. Навіть записатися в електронну чергу в дитячий садок. І все це — прямо у пологовому», — наголосив Міністр юстиції.

Свідоцтво про народження малюка батьки отримають у пологовому будинку протягом 24 годин.

«Якщо раніше сервіс з отримання свідоцтва про народження у пологовому займав добу, то зараз це можна зробити за кілька хвилин, буквально, біля ліжка молодої матусі. Сьогодні ми запустили цей проект у Києві. Далі до нього долучатимуться медичні заклади у обласних центрах», – заявив очільник Мін’юсту.

Видача свідоцтв про народження безпосередньо у пологовому будинку в Україні розпочалася у серпні 2015 року. Нині ця послуга доступна у 472 пологових в різних регіонах держави. Очільник київської юстиції Станіслав Куценко зауважив: тільки за 5 місяців 2018 року у Києві народилося понад 14 тис немовлят, з яких половина була зареєстрована безпосередньо у пологовому будинку.

«У зв’язку з великим попитом на цю послугу ми вирішили її удосконалити і зробити ще зручнішою для молодих батьків. Відтепер наші спеціалісти приходитимуть до породіль з планшетами та допомагатимуть оформити необхідні документи, не виходячи з лікарняної палати», — зазначив Станіслав Куценко.

Нагадаємо, раніше ми інформувалиДопомога при народженні дитини за пару кліків — інструкція для майбутніх батьків вас про процедуру інтернет-оформлення допомоги при народженні дитини.

Share
Написати коментар
loading...