Реклама

У Nielsen дослідили споживчі настрої українців

Дослідницька компанія Nielsen оприлюднила результати дослідження споживчих настроїв в країні в I кварталі 2018 року. За отриманими результатами можна сказати, що споживачі залишаються обережними у витратах
Čytaty latynkoju
У Nielsen дослідили споживчі настрої українців
  1. Головна
  2. Креатив
  3. У Nielsen дослідили споживчі настрої українців
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Дослідницька компанія Nielsen оприлюднила результати дослідження споживчих настроїв в країні в I кварталі 2018 року. За отриманими результатами можна сказати, що споживачі залишаються обережними у витратах

Як свідчать результати проведеного дослідження, індекс споживчої довіри в Україні знизився до 58 пунктів у першому кварталі 2018 року. Настрої споживачів пройшли через сезонне зниження після новорічного періоду. Вільні кошти українці в основному витрачають на одяг, заощадження та розваги.

Про що свідчать настрої українських споживачів

«Споживачі залишаються обережними у витратах, оскільки рівень їхньої впевненості є найнижчим в Європі. Однак навіть в умовах споживчого песимізму бізнес з оптимізмом дивиться в майбутнє, і ці тенденції, що покращуються, створюють основу для розвитку: бізнес відходить від тактики виживання і замість цього використовує можливості для сталого розвитку конкуренції», – вважає Вайос Діморагас, генеральний директор Nielsen в Україні та Білорусі.

Як відзначають в Nielsen, індекс розраховується за трьома показниками:

  • оцінки споживачами перспектив на ринку праці в найближчі 12 місяців,
  • рівня фінансового благополуччя в найближчі 12 місяців,
  • готовність витрачати гроші в цей момент.

Абсолютна більшість українців продовжує вважати, що країна знаходиться в стані кризи, при цьому число таких зросла – 95% в I кварталі 2018 року в порівнянні з 93% в IV кварталі 2017 року. На першому і другому місцях у списку занепокоєнь українців як і раніше знаходяться переживання щодо зростання тарифів на комунальні послуги і війна – з цього приводу турбуються 28% і 29% споживачів, відповідно. До ключових переживань потрапила турбота про здоров’я. За ними слідують такі причини переживань, як економіка і зростання цін на продукти харчування.

Ті, у кого після витрат на товари та послуги першої необхідності залишаються кошти, витрачають вільні гроші на новий одяг (31%), роблять заощадження (27%) і розважаються поза домом (21%).

Нагадаємо, раніше ми публікувалиІнфографіка: 35 відтінків айтішника — дослідження IT-ринку від DOU портрет українських IT-фахівців згідно із дослідженням DOU.UA.

Share
Написати коментар
loading...