Реклама

Восени 2018-го у світі запустять перший blockchain-університет

Оксфордські професори мають намір створити якісно новий університет — і скористатися для цього технологією blockchain. Про амбітні плани інформує CoinTelegraph
Čytaty latynkoju
Восени 2018-го у світі запустять перший blockchain-університет
  1. Головна
  2. Новини
  3. Восени 2018-го у світі запустять перший blockchain-університет
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Оксфордські професори мають намір створити якісно новий університет — і скористатися для цього технологією blockchain. Про амбітні плани інформує CoinTelegraph

Плани на осінь 2018 року — це скористатися розподіленими реєстрами та смарт-контрактами для запуску першого демократизованого та по-справжньому незалежного вишу. Принаймні, так обґрунтовують свою ідею автори проекту, які за декілька місяців обіцяють презентувати перший університет на базі blockchain.

Що варто знати про незвичний університет

Розробкою проекту переймається компанія Woolf Development. ЇЇ засновником став професор факультету філософії Оксфордського університету Джошуа Броггі. Він також згуртував низку однодумців із числа колег-викладачів. За їхніми задумами, новітні технології допоможуть усунути низку проблем у вишах. Серед них британці називають високу вартість навчання, бюрократичні перепони, низку адміністративних витрат та порівняно низькі заробітки для викладацького складу. Поки що не уточнюється, чи працюватиме проект виключно для британців, чи й для громадян з інших країн.

Крім того, автори ідеї наполягають на можливостях смарт-контрактів здолати випадки підробки табелів чи оцінок, автоматизувати процедури обліку відвідуваності занять та процедури нарахування балів за семінари та заліки й екзамени.

Щоби забезпечити фінансування процесів у новітньому виші, автори пропонують використати окремі цифрові токени. Крім онлайн-навчання, буде також офлайн-викладання. Викладацька база буде сформована із фахових викладачів Оксфордського та Кембриджського університетів. Перший курс почнуть викладати восени 2018-го. Вартість щорічного навчання складе еквівалент $19,2 тис.

Нагадаємо, раніше ми розповідали вамОлена Каминіна, онлайн-репетитор: «Математика в Instagram цікава не менше за селфі» історію кандидатки технічних наук, котра викладає математику за допомогою Instagram та Skype.

Share
Написати коментар
loading...