Реклама

У Києві відкриється третя станція сортування сміття

Завтра, 19 червня відкриється вже третя громадська станція сортування сміття #NoWasteRecyclingStation. Вона буде розташована на вулиці Саперно-Слобідській, 25 і матиме площу у 200 кв.м
Čytaty latynkoju
У Києві відкриється третя станція сортування сміття
  1. Головна
  2. Місто
  3. У Києві відкриється третя станція сортування сміття
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Завтра, 19 червня відкриється вже третя громадська станція сортування сміття #NoWasteRecyclingStation. Вона буде розташована на вулиці Саперно-Слобідській, 25 і матиме площу у 200 кв.м

Як повідомляє організація «Україна без сміття» це буде перша станція повного циклу – коли вся вторсировина проходить глибоке сортування, пресується і відвантажується переробним підприємствам і заготовельникам з одного місця.

Як працюватиме станція

На станції розташовано більше 40 контейнерів для різних видів упаковки і тари, виготовлених з пластику, скла, паперу та металів. Також туди можна принести вживані батарейки, залишити у спеціальних баках одяг і взуття, яке ще можна використати.

Фото: Україна БЕЗ сміття

— Ми надамо повний перелік відходів, які підлягають сортуванню на станції і закликаємо киян не користуватися проблемним одноразовим пластиком – пакетиками, посудом, паперовими горнятками, соломинками тощо, — зазначають ініціатори проекту. — Очікуємо, що станція допомагатиме рятувати цінні відходи упаковки від звалищ у кількості 50-100 тонн на місяць, що дозволить утримувати витрати на станцію за рахунок продажу вторсировини.

На будівлі станції нанесений яскравий мурал на еко тематику. Він демонструє, негативну дію пластику, який не потрапив на переробку:

«Сподіваємося, що він приверне увагу відомих інстаграмеров, які поширюватимуть ідею сортування серед українців через свої популярні сторінки».

Засновники проекту «Україна без сміття»

Станція працюватиме у будні і вихідні з 19 червня по графіку:

ВТ-ПТ 14.00-20.00
СБ-НД 10.00 – 14.00

В організації «Україна без сміття» повідомляють, що на станції працевлаштовані вразливі групи населення – пенсіонери і переселенці, і в цьому полягає додатковий соціальний вплив проекта на суспільство. Наголошують, що соціальний ефект від роботи однієї станції – це щонайменше 3 тисячі залучених у сортування відходів родин міста, або 50-100 тонн врятованої від звалищ цінної вторсировини щомісяця.

У планах організаторів протягом року розпочати переробку зібраних пластикових відходів за допомогою нескладного обладнання і заснувати на станції Recycling майстерню для всіх мейкерів міста Київ.

За інофрмацією БЖ, перша сортувальна станція No Waste Station знаходиться за адресою Михайла Максимовича, 8 у Голосіївському районі. Другу відкрили в “Сільпо” на Мінському масиві.

До слова, раніше ми писалиШколярка запустила в Instagram екомарафон із сортування сміття про школярку з Тернополя, яка організувала у соцмережі Instagram екомарафон з сортування сміття.

Share
Написати коментар
loading...