Реклама

В Україні пропонують нові місця для підземних паркінгів

Мінрегіон пропонує у державних будівельних нормах дозволити проектувати підземні паркінги під закладами харчування, спорту, культури та охорони здоров'я (окрім корпусів з палатами)
Čytaty latynkoju
В Україні пропонують нові місця для підземних паркінгів
  1. Головна
  2. Місто
  3. В Україні пропонують нові місця для підземних паркінгів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Мінрегіон пропонує у державних будівельних нормах дозволити проектувати підземні паркінги під закладами харчування, спорту, культури та охорони здоров'я (окрім корпусів з палатами)

Парцхаладзе зауважив, що діючими нормами щодо автостоянок це заборонено, але в Європі така практика давно розповсюджена. Це зручно і комфортно для власників авто, зменшується кількість припаркованих машин на вулицях. На часі дізнатися, як тепер зміниться підхід до планування підземних паркінгів.

Що передбачають нові зміни до ДБН 

У змінах до ДБН буде обов’язково посилено протипожежні заходи. Відповідно до змін паркінг повинен бути відділеним спеціальним перекриттям та відокремлений від технічних приміщень закладів суцільною протипожежною стіною, мати самостійні шляхи евакуації та відокремлені інженерні комунікації.

Зміни в ДБН будуть затверджені найближчим часом та вступлять в силу через 3 місяці після опублікування. Відзначимо, що державні будівельні норми – це обов’язкові до виконання нормативні документи, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення.

Нагадаємо, що в Україні оновилиВ Україні оновили стандарти будівництва вулиць та доріг стандарти будівництва доріг та вулиць. Чимало змін стосується безпеки руху.  В процес  активної адвокаційної кампанії по внесенню змін, що тривала весь 2016 рік були залучені: 7 інженерів-транспортників зі Львова, Івано-Франківська, Дніпра, Києва, Одеси, 3 міжнародні експерти з безпеки руху, 1 член Науково-технічної ради Мінрегіону, голова підкомітету Верховної Ради з безпеки дорожнього руху, заступник мера Києва, радники міністрів Інфраструктури та Охорони здоров’я, представники патрульної поліції України.

Основні зміни такі:

  • Звуження ширини смуги руху (стане 3 метри, раніше були майже 4);
  • Зниження розрахункової швидкості руху вулицею до 50 км/ год ;
  • На пішохідних зонах не можна буде розміщувати рекламу, дорожні знаки. Також вона має відрізнятись за кольором від автомобільної дороги;
  • На нерегульованих переходах на вулицях, де більше двох смуг, мають бути облаштовані острівці безпеки;
  • Визначено нові стандарти для велосипедних доріжок та велосмуг.

Share
Написати коментар
loading...