Реклама

Космічна компанія українця отримала замовлення на запуск ракети-носія

У червні 2018 року компанія FireFly Aerospace оголосила про підписання угоди про надання послуг із запуску ракети Alpha для Surrey Satellite Technology Limited (SSTL)
Čytaty latynkoju
Космічна компанія українця отримала замовлення на запуск ракети-носія
  1. Головна
  2. Новини
  3. Космічна компанія українця отримала замовлення на запуск ракети-носія
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
У червні 2018 року компанія FireFly Aerospace оголосила про підписання угоди про надання послуг із запуску ракети Alpha для Surrey Satellite Technology Limited (SSTL)

У документі, укладеному між компанією українця Макса Полякова і SSTL, йдеться про шість запусків у період з 2020 по 2022 рік. Використання малогабаритної ракети-носія Alpha дозволить без проблем розміщувати супутники Surrey Satellite Technology Limited на необхідній їм орбіті.

Що відомо про співпрацю

SSTL стала першим клієнтом FireFly, який розмістив замовлення на повномасштабні запуски. За словами Сари Паркер, керуючого директора компанії Surrey Satellite Technology Limited, підхід, який пропонує компанія FireFly Aerospace забезпечить клієнтам зручний, доступний і надійний доступ у космос.

SSTL не збирається обмежуватися тільки цим замовленням. Після успішного виконання місії CARBONITE-4 на початку 2020 року, співробітництво між FireFly і Surrey Satellite Technology Limited триватиме.

Додамо, що космічна галузь принеслаКосмос приніс Україні 4,6 млрд грн за рік — дані дослідження Україні 4,6 млрд грн протягом минулого року. Обсяги реалізації продукції підприємств галузі за підсумками минулого року зросли на 24%, експорт продукції – на 8,1%. Такі дані наведені у звіті голови Державного космічного агентства України (ДКАУ) за 2017 рік. 

Згідно зі звітом, за підсумками 2017 року підприємствами галузі вироблено і реалізовано товарів на суму понад 4,6 млрд грн, загальний обсяг валового продукту склав понад 5,4 млрд грн. На даний час в управлінні ДКАУ знаходиться 26 підприємств і організацій космічної галузі.

У держбюджеті 2017 року на фінансування космічної галузі було передбачено 2,91 млрд грн. Це на 14,2% менше, ніж в 2016 році. В загальному обсязі фінансування 61,5% коштів по лінії загального фонду передбачено на виконання боргових зобов’язань за залученими раніше кредитами на реалізацію міжнародних галузевих проектів.За підсумками першого півріччя 2017 року завантаження потужностей підприємств космічної галузі склало 30,9%, що на 3,2% менше аналогічного періоду 2016 року.

Share
Написати коментар
loading...