Реклама

Мережа українських гіпермаркетів фінансуватиме переробку батарейок

Відтепер частина грошей із продажу батарейок почне інвестуватися в їхню переробку. Про це домовилися представники кількох компаній-конкурентів, які продають батарейки в «Епіцентрі»
Čytaty latynkoju
Мережа українських гіпермаркетів фінансуватиме переробку батарейок
  1. Головна
  2. Креатив
  3. Мережа українських гіпермаркетів фінансуватиме переробку батарейок
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Відтепер частина грошей із продажу батарейок почне інвестуватися в їхню переробку. Про це домовилися представники кількох компаній-конкурентів, які продають батарейки в «Епіцентрі»

Вперше за 6 років питання переробки батарейок в Україні зрушили із місця. Для цього зібрали представників різних компаній-конкурентів, які продають батарейки в «Епіцентрі»: GP, VARTA, Duracell, SONY та Kodak, а також віддалено — Energizer. На часі дізнатися, як мережа гепермаркетів організувала компанії для такої еко-акції.

На що погодилися компанії та як це реалізовуватимуть 

Імпортери разом з мережею погодились фінансувати цей бюджет із прибутків, отриманих з продажів нових батарейок в мережі.

Відзначимо, що за професійну переробку батарейок в Європі потрібно платити €570-725 за тонну.

Реалізовуватимуть цей план так:

  • До 1 липня 2018 — остаточно обирають завод та узгоджують технічні деталі (орієнтовний обсяг першої відправки — 50 тонн);
  • До 1 серпня 2018 — підписують договір, починають процедуру оформлення транскордону батарейок у Європу;
  • У 2019 році, після проходження офіційної процедури транскордону, яка триває 9 місяців, відправляють першу партію батарейок на переробку.

Додамо, що проект «Батарейки, здавайтеся!» бореться за чисте майбутнє завдяки внескам людей.

Нагадаємо: у Чернівцях встановилиУ Чернівцях встановили еко-бокси для використаних батарейок еко-бокси для використаних батарейок. Один такий контейнер коштує 8 тис грн. Такі еко-бокси абсолютно безпечні: всередині вони мають герметичне покриття, що не дозволить отруйним речовинам потрапити на зовні.

А от у Дніпрі, відзначимо, наприкінці минулого року ініціювалиУ Дніпрі ініціюють створення заводу з переробки батарейок створення заводу із переробки батарейок. Для утилизації батарейок організація «Батарейки, здавайтеся!» хоче створити проект заводу із переробки таких елементів живлення в Україні, а також дослідити варіанти перевезення елементів на остаточну переробку за кордон. Для здійснення цього плану запроваджується кампанія зі збору коштів усіма небайдужими громадянами.

Share
Написати коментар
loading...