Реклама

Технологію blockchain використають на виборах у Швейцарії

У швейцарському місті Цуге, столиці однойменного кантону, пройдуть пробні муніципальні вибори з використанням технології блокчейн. Про це повідомляє швейцарське видання Swissinfo
Čytaty latynkoju
Технологію blockchain використають на виборах у Швейцарії
  1. Головна
  2. Новини
  3. Технологію blockchain використають на виборах у Швейцарії
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
У швейцарському місті Цуге, столиці однойменного кантону, пройдуть пробні муніципальні вибори з використанням технології блокчейн. Про це повідомляє швейцарське видання Swissinfo

Вибори проведуть для перевірки працездатності запущеної в 2017 році швейцарської державної системи eID. Голосування буде пробним і його результати не стануть обов’язковими. На часі дізнатися, як технологію blockchain використають на виборах у швейцарському містечку.

То як голосуватимуть у Швейцарії

Державна система eID – елемент цифрової інфраструктури Швейцарії, що дозволяє голосувати за допомогою мобільних пристроїв. Крім eID планується розробити і впровадити повністю цифрові сервіси eGovernment, eVoting, eBanking, eHealth, eEducation і eCommerce. До введення eID проголосувати в Швейцарії на будь-яких виборах і референдумах можна було особисто або поштою.

Нагадаємо, що Швейцарія надіслалаШвейцарія надсилає на Східну Україну 65 вантажівок гуманітарної допомоги на Східну Україну 65 вантажівок гуманітарної допомоги. Протягом 4-12 червня Швейцарська Конфедерація через підрозділ гуманітарної допомоги Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) увосьме надасть гуманітарну допомогу на Східну Україну.

Загальний бюджет гуманітарної допомоги становить приблизно 2,2 млн швейцарських франків. Вантаж складається із близько 1700 тонн хімічних реагентів для очищення води (сульфат алюмінію, вапно тощо). Вони використовуватимуться на водоочисній станції комунального підприємства «Компанія «Вода Донбасу», а також обладнання для виробництва гіпохлориду натрію.

Буде доставлено найбільш необхідне медичне обладнання та запасні частини до нього для задоволення потреб закладів охорони здоров’я Донецької та Луганської областей. Надходження вантажів відбуватиметься до різних населених пунктів Донбасу. Загальна кількість вантажівок – близько 65 автомобілів. Гуманітарний вантаж у вигляді медичного обладнання уже передано до комунального закладу «Маріупольське територіальне медичне об’єднання здоров’я дитини та жінки» і комунального закладу охорони здоров’я «Волноваська центральна районна лікарня».

Share
Написати коментар
loading...