Реклама

Мінагрополітики оприлюднило суму інвестицій у агросектор України

З початку 2018 року інвестиції у сільське господарство, мисливство та надання пов'язаних із ними послуг зросли на 9,5% до 10,521 млрд грн. Про це йдеться у повідомленні Міністерства аграрної політики 
Čytaty latynkoju
Мінагрополітики оприлюднило суму інвестицій у агросектор України
  1. Головна
  2. Креатив
  3. Мінагрополітики оприлюднило суму інвестицій у агросектор України
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
З початку 2018 року інвестиції у сільське господарство, мисливство та надання пов'язаних із ними послуг зросли на 9,5% до 10,521 млрд грн. Про це йдеться у повідомленні Міністерства аграрної політики 

У І кварталі поточного року інвестиції у виробництво харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів склали 4,5 млрд грн. Це більше на 56% ніж у січні-березні 2017 року. На часі дізнатися, хто найбільше інвестував у сільське господарство України. 

Що є основним джерелом фінансування

Основним джерелом фінансування капітальних інвестицій залишаються власні кошти підприємств та організацій, за рахунок яких освоєно 76,2% загального обсягу. Додамо, що капітальні інвестиції – це  витрати на придбання нових (а також тих, які були у використанні), виготовлення власними силами для власного використання матеріальних і нематеріальних активів, витрати на капітальний ремонт і модернізацію.

Додамо, що станом на листопад 2017 року інвестиції у аграрний сектор в Україні перевищилиІнвестиції в агросектор в Україні перевищили 40 млрд грн 40 млрд грн. Головним джерелом фінансування капітальних інвестицій залишаються власні кошти підприємств та організацій, за рахунок яких освоєно в межах 72% загального обсягу.

За той самий період, капіталовкладення у виробництво харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів досягли 12,7 млрд грн,. Це — на 7,5% більше, ніж за 9 місяців у 2016 році. В цілому частка капітальних нвестицій в харчову переробку склала 14,6% від загального обсягу таких інвестицій у промисловість.

До слова, станом на 1 липня 2017 року в агросекторі впроваджується 233 інвестиційних проекти із загальною кошторисною вартістю 36,7 млрд грн.

Раніше ми інформували, що на єдиному геопорталі в Україні планують зібратиВ Україні запускають портал із оцінкою земельних ресурсів усю інформацію про національну оцінку землі.

У Держгеокадастрі запланували створити новий геопортал, який міститиме інформацію щодо загальнонаціональної нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення, його зміст та набір функцій та сервісів, які можуть бути запропоновані користувачам. На часі дізнатися більше, що буде оприлюднено на єдиному геопорталі.

Share
Написати коментар
loading...