Реклама

Як зміниться мапа криптовалютного світу за 5 років

Від редакції: Чи продовжиться космічний зліт ICO-проектів, чи буде рости капіталізація криптовалют тими ж темпами? І чи замінять вони в найближчі роки хоча би частину розрахунків, що ведуться зараз фіатними грошима? Або ж все обернеться «бульбашкою» на ринку та банкрутством 99,9% ICO? Прогнози та тренди дають у компанії Worldcore
Čytaty latynkoju
Як зміниться мапа криптовалютного світу за 5 років
  1. Головна
  2. Крипто
  3. Як зміниться мапа криптовалютного світу за 5 років
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Від редакції: Чи продовжиться космічний зліт ICO-проектів, чи буде рости капіталізація криптовалют тими ж темпами? І чи замінять вони в найближчі роки хоча би частину розрахунків, що ведуться зараз фіатними грошима? Або ж все обернеться «бульбашкою» на ринку та банкрутством 99,9% ICO? Прогнози та тренди дають у компанії Worldcore

Майбутнє багато в чому залежить від підтримки світовою спільнотою не лише blockchain-індустрії в цілому. Йдеться також про використання нових технологій для підйому якості життя і ставлення урядів до конкуренції з боку blockchain-продуктів із традиційними фінансовими послугами та інструментами, якими опікується держава. На часі дізнатися, які прогнози актуальні для криптовалютного ринку.

Що відбувається зараз на ринку криптовалютних проектів

Якщо оцінювати поточний стан криптовалютного ринку і компаній, які вийшли на ICO (в тому числі, і нашу компанію з токеном WRC), то існує досить багато інформації від світових фінансових агентств зі статистикою кількості організованих первинних розміщень і залученого в них капіталу (наприклад від TokenData або icobench.com).

ТОП-10 країн за розмірами залученого капіталу під час ICO (дані TokenData 2017 щодо криптовалютного ринку)

Worldcore: Як зміниться карта кріптовалютного світу через 5 років?

За цим графіком яскраво видно, що лідери в традиційній фінансовій сфері залишаються лідерами і в blockchain-індустрії. Випадають з цього переліку РФ та Сербія. Але в останній досить сильна blockchain-спільнота.

Читайте також: ICO — що це таке і як це пов’язане з криптовалютами

Виходячи із загальної швидкості розвитку криптовалютного ринку та регуляції глобального фінансового ринку, можна спрогнозувати такі загальні тенденції. Наступні 2-3 роки ми будемо спостерігати чіткий розподіл країн:

  • на ті, в яких будуть створюватися blockchain-екосистеми (країни з максимально ліберальним законодавством до криптовалют та ICO),
  • країни, в яких вони будуть використовуватися (країни з найбільшими фінансовими ринками),
  • інші країни, які будуть дозволяти своїм громадянам користуватися певною частиною blockchain-продуктів під наглядом регуляторів ринку.

Як розподіляється економічна свобода та обіг криптовалюти

Візьміть широко відомий індекс фінансових свобод, опублікований Heritage Foundation, і порівняйте його з трендами щодо надання криптовалютному ринку легального статусу. Ми дослідили регулювання крипто-обороту в різних країнах. Заборони на законодавчому рівні з великою негативною кореляцією відповідає цьому індексу. Чим менше фінансово вільна країна, тим суворіші регулятивні норми матиме її криптовалютное законодавство:

Worldcore: Як зміниться карта кріптовалютного світу через 5 років?

Читайте також: Bitcoin почали приймати до сплати у Білорусі

Видимі виключення з цього правила — це країни з авторитарними урядами (наприклад, Білорусь та Вененесуела), в яких доступ населення до нових, сучасних, фінансових активів допоможе деяким чином стабілізувати деградацію економіки та політичного режиму.

Лібералізаційні тренди

У розглянутій перспективі перевагу в розробці та запровадженні нових продуктів матимуть саме країни з ліберальним законодавством. Через декілька років в числі безумовних лідерів за показником проведених ICO виявляться країни з податковим регулюванням у сфері криптовалют.

Зараз можна вже сказати, що серед найближчих сусідів України таким лідером стане Білорусь. Сприятимуть цьому податкові канікули до 2023 року для проектів криптосфери. Для Євросоюзу таким лідером залишиться Швейцарія. У цій країні обнулили податкові ставки для ICO теж до 2023 року.

Читайте також: «Весела ферма» — як працюють китайські майнери

Однак малі європейські країни, — такі, як Мальта, Гібралтар, Ліхтенштейн, Монако, країни Балтії, — цілком можуть наздоганяти лідерів європейського фінансового бізнесу. Для Азії ми не прогнозуємо будь-яких кардинальних змін в структурі великих гравців. Китай до моменту створення національного оператора на крипторинку не стане послаблювати регулювання, Японія залишиться однією з небагатьох країн з визнанням криптовалюти повноцінним засобом платежу. Тим часом Південна Корея боротиметься із власним громадянським суспільством за контроль над криптосферою.

Що чекає на економіку за 3-5 років під впливом криптотехнологій

У середньостроковій перспективі — в межах 5 років — у світовій криптовалютной індустрії відбудеться створення blockchain-форпостів (злиття країн-користувачів і країн-виробників таких продуктів). У них буде накопичуватися додана вартість, що генерується blockchain-екосистемами.

З’явиться декілька десятків видів blockchain і тисячі продуктів на них для кожного з сегментів світової економіки: від фінансового сектора до агропромислового комплексу. Податкове законодавство для криптосфери вирівняється. Його можна буде порівняти із оподаткуванням доходів від фінансової діяльності. Країни-лідери за обсягами фінансового ринку стануть лідерами і у впровадженні нових технологій.

Share
Написати коментар
loading...