Реклама

Від «вбивці Skype» до нової настільної ОС — всі новинки Apple WWDC 2018

Apple проводить традиційну щорічну конференцію для своїх прихильників та розробників програм і додатків для мобільних пристроїв. На часі дізнатися більше про новинки
Čytaty latynkoju
Від «вбивці Skype» до нової настільної ОС — всі новинки Apple WWDC 2018
  1. Головна
  2. Історії
  3. Від «вбивці Skype» до нової настільної ОС — всі новинки Apple WWDC 2018
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Apple проводить традиційну щорічну конференцію для своїх прихильників та розробників програм і додатків для мобільних пристроїв. На часі дізнатися більше про новинки

Серед очікуваних новинок WWDC 2018 — нові версії операційних систем iOS, MacOS, WatchOS та tvOS. Також всі чекають на оновлені бібліотеки SiriKit, HomeKit, HealthKit, GymKit, MusicKit, ResearchKit, CoreML та низку інших технологічних новинок і можливостей.

22:08 — Поступове спрощення розробки між платформами

Компанія починає експериментувати із сумісністю мобільної та настільної платформ під час розробки різних версій додатків:

22:03 — Машинне навчання та Metal

Також компанія презентувала інструмент для швидкого написання сценаріїв та навчання програмованих моделей і сценаріїв за технологіями машинного навчання. Із Create ML за 48 хв на звичайному «макбуці» можна буде навчити модель елементарним сценаріям (раніше на це йшло не менше 24 годин):

Представники компанії заявили, що це дасть змогу створювати швидкісні сценарії використання машинного навчання без потреби витрачати багато часу на вивчення складних алгоритмів. В основу написання сценаріїв на машинного навчання покладено мову Swift.

21:58 — Редизайн магазину додатків для Mac

Після тривалого затишшя компанія Apple нарешті звернула увагу на дизайн свого магазину настільних додатків — тепер представили не просто новий дизайн, але й нові рекомендації, можливості для попереднього перегляду та сортування категорій. Чимало елементів дизайну при цьому позичили із вигляду магазину мобільних додатків для iOS:

Крім того, покращено роботу із відгуками та оглядами і коментарями користувачів у магазині настільних додатків.

21:54 — Захист приватних даних

Крім покращення захисту вже наявних даних, браузер Safari тепер пропонуватиме можливість блокувати форми, які збирають ваші особисті дані (від імені та електронної пошти до повних даних про особу), відмовлятися від відстеження уподобань чи використання скриптів або кнопок, які збирають дані про вас:

21:49 — Нові можливості для роботи з фото, новинами та документами

Контент, створений на смартфоні (фото чи сканований документ), автоматично додається в потрібну програму чи редактор на вашому комп’ютері або ноутбуці Apple.

Також користувачі «маків» отримають нативні додатки для новин, перегляду біржових курсів та голосових нотаток із автоматичним під’єднанням через хмару та синхронізацією із додатком смарт-будинку Apple Home.

21:37 — Оновлення macOS

Нова назва релізу на честь пустелі у Каліфорнії — і повністю темна тема для оформлення операційної системи:

Файли в ОС тепер автоматично групуються за видами. У Finder з’явився режим галереї для перегляду документів та будь-яких файлів без потреби відкривати кожен окремий файл. У боковій панелі також відображатиметься додаткова мета-інформація по кожному файлу, який ви зараз переглядаєте:

21:26 — Оновлення Apple TV

Перше, що оновилося — це 3D-звук та його сумісність із приставкою версії 4K. Із осені 2018 року фільми у такій якості звуку та картинки будуть доступні передплатникам сервісу фільмів від Apple. Загалом кабельні провайдери почнуть надавати доступ до 100 каналів через Apple TV. Компанія вже почала співпрацювати із великими постачальниками кабельного мовлення у Канаді, Європі та США:

21:22 — Apple Watch отримав підтримку студентських карток (у США)

Починаючи з осені 2018 року низка американських університетів нададуть своїм студентам можливість додати студентську картку до гаманця віртуальних карток на годиннику — і для авторизації достатньо буде піднести годинник до безконтактного пристрою реєстрації.

21:13 — Режим рації для Apple Watch

Тепер із друзями можна буде спілкуватися в режимі голосової рації — а пристроєм слугуватиме ваш смарт-годинник. Достатньо лише відкрити відповідний додаток (який відтепер є на смарт-годиннику) та активувати опцію рації:

21:07 — Оновлення програмної частини Apple Watch

Гейміфікація активності (пройдених кілометрів, проїханих доріг, все, що ви пропливли, пробігли чи просиділи) — перше оновлення у додатку Activities у додатку для Apple Watch. Можна змагатися з друзями:

Також автоматично розпізнаватимуться тренування, навіть якщо ви забули увімкнути відповідний режим на своєму смарт-годиннику. Також автоматично і вимикатиметься режим тренування, якщо ви забули зробити це вручну.

Також реалізовано підтримку шорткатів для Siri та сторонніх додатків для вирішення стандартних завдань на годиннику. Також більше не треба буде казати «Hey, Siri» — достатньо лише підняти руку і почати диктувати запит до свого голосового помічника.

Також додано підтримку відтворення подкастів для смарт-годинників (відтворення, пауза, синхронізація із іншими пристроями в екосистемі Apple).

20:56 — Apple вирішила вбити Skype: Facetime підтримує тепер групові відеодзвінки з аудиторією до 32 людей

А перейти до групового відеодзвінка можна просто із чату Messages — і це можуть зробити одночасно до 32 учасників:

iPhone, iPad, Mac отримають повну підтримку таких групових дзвінків, і на сцені навіть продемонстрували, як це працює:

20:56 — Епоха мімоджі замість емоджі: Зробіть смайлик зі свого обличчя

Готуйтеся, найближчим часом не лише побільшає анімованих смайлів…

але й з’являться кастомні смайлики на основі вашого власного обличчя, якщо ви власник (чи власниця) iPhone із iOS 12 на борту:

20:48 — Оновлений підхід до сповіщень та продуктивності

У нічний час сповіщення можна повністю заблокувати, ви побачите їх у будь-якому вигляді лише вранці. Також усі сповіщення будуть групуватися:

Також тепер айфони підкажуть вам, як часто ви користуєтеся телефоном, на що витрачаєте свій час і де найбільше прокрастинуєте:

А в момент, коли встановлена вами квота використання додатку буде вичерпана, телефон блокуватиме доступ до нього:

Батьки зможуть налаштувати тривалість та доступність додатків та інтернету на телефонах своїх дітей навіть у віддаленому режимі — та відключати їх у встановлений час за допомогою редактора доступності:

20:45 — Оновлення Car Play

Усі, кому не вистачало Waze, Google Maps чи будь-яких інших мап, радійте: в iOS 12 реалізовано підтримку сторонніх додатків із мапами та навігаційних сервісів.

20:44 — Оновлення Apple Books

Сервіс для читання книг мало вивчений в Україні, бо в нас доступні лише безкоштовні книжки. Але й тут є оновлення, нові вкладки Reading Now та перероблений магазин книжок:

20:43 — iPad та iPhone отримали підтримку новин про біржові котирування

Крім звичного графіку курсу акцій, тепер можна читати біржові новини, не покидаючи стандартний додаток із біржовими новинами:

20:33 — Siri отримала підтримку ярликів та повторюваних команд

10 млрд голосових запитів до помічника Siri дали змогу створити нові можливості:

Тепер у Siri є можливість на основі повторюваних дій створювати ярлики (шорткати) та пропонувати операції чи команди у різних додатках дл того, аби пришвидшити роботу голосового помічника із сторонніми сервісами та додатками на вашому телефоні:

Редактор шорткатів дає змогу створювати власні команди для низки повторюваних операцій із конкретним додатком. Голосові команди при цьому можна задавати не якимись спеціальними фразами, а звичайною манерою мовлення, яку ви використовуєте. Поки що йдеться, звісно, про підтримку англійської мови, про інші відомостей немає. В шорткати можна вмістити одразу низку команд для кількох додатків. По суті це — мобільний рекдактор сценаріїв поведінки вашого смартфону.

20:30 — Друга фішка iOS 12 — новий підхід до фото

Світлинами тепер можна ділитися з друзями в контектсі певних подій чи місця перебування в конкретному місці:

20:20 — Перша фішка iOS 12 — доповнена реальність

Для запуску віртуальної реальності компанія залучила низку партнерів. Серед найбільших — Adobe, яка застосує можливості творчості із пакетом хмарних сервісів Adobe CC; та LEGO, яка показала приклад гри з використанням доповненої реальності:

Пакет ARKit 2 також дасть більше можливостей для використання доповненої реальності у додатках для купівлі чи замовлення товарів (на прикладі вибору гітари та можливості переглянути, як вона виглядає у інтер’єрі):

20:10 — iOS 12 стане першою, де є підтримка усіх пристроїв лінійки, починаючи з iPhone 6

Сьогодні компанія представляє першу мобільну ОС, яка підтримуватиме стару лінійку пристроїв

20:05 — Apple має 22 млн розробників у світі

Трохи показників:

  • 77 країн мають власних розробників
  • загальна спільнота налічує 22 млн осіб
  • у липні 2018-го магазину додатків Apple AppStore виповниться 10 років
  • щотижня магазином додатків користуються 500 млн людей на планеті
  • виручка від мобільних додатків у перший тиждень червня 2018-го перетне позначку в $100 млрд

20:00 — початок WWDC

Розпочалася конференція для розробників із гумористичного ролика, в якому розробників представляли у дусі, як розповідають про міграцію різних видів ссавців на NatGeo чи у  документалках BBC про природу

Ну і потім на сцену вже звично вийшов Тім Кук, CEO Apple.

Share
Написати коментар
loading...