Реклама

Львів отримає грант у €10 млн на подолання проблеми сміття

Проблема із сміттєвим полігоном та переробкою відходів у Львові невдовзі буде подолана завдяки інвестиціям від ЄБРР
Čytaty latynkoju
Львів отримає грант у €10 млн на подолання проблеми сміття
  1. Головна
  2. Місто
  3. Львів отримає грант у €10 млн на подолання проблеми сміття
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Проблема із сміттєвим полігоном та переробкою відходів у Львові невдовзі буде подолана завдяки інвестиціям від ЄБРР

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) та міжнародні донори виділили Львову €35 млн на подолання проблеми сміття. Кошти підуть на потреби рекультивації полігону твердих побутових відходів в Грибовичах, повідомляє «Економічна Правда» із посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Як використають кошти, призначені для переробки сміття

€25 млн із зазначених коштів будуть надані на кредитних умовах терміном на 13 років. Кредит почне діяти з 2018 року. Також €10 млн будуть надані на умовах безповоротного гранту.

Кошти спрямують на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища та будівництво у Львові заводу з механіко-біологічної переробки відходів. Додатково влада Львова має запровадити сучасні підходи до вторинної переробки та управління відходами. Термін реалізації проекту із спрорудження заводу складає 2 роки. Рекультивація полігону триватиме до 5 років. Таку інформацію оприлюднив мер Львова Андрій Садовий. За його словами, завод буде споруджено на території очисних споруд по вул. Пластовій.

Раніше ми інформувалиВ Україні ОТГ можуть отримати гранти на роздільний збір сміття вас про можливості для об’єднаних територіяальних громад в Україні, котрі можуть отримати гранти на роздільне збирання та утилізацію сміття.

Share
Написати коментар
loading...