Реклама

В Нацбанку оновлюють систему BankID

Раніше за допомогою системи дистанційної ідентифікації BankID людина могла отримувати лише адміністративні послуги. Тепер Національний банк пропонує надавати банківські послуги та відкривати рахунки для нових клієнтів теж онлайн
Čytaty latynkoju
В Нацбанку оновлюють систему BankID
  1. Головна
  2. Креатив
  3. В Нацбанку оновлюють систему BankID
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Раніше за допомогою системи дистанційної ідентифікації BankID людина могла отримувати лише адміністративні послуги. Тепер Національний банк пропонує надавати банківські послуги та відкривати рахунки для нових клієнтів теж онлайн

Фінрегулятор хоче розширити можливості використання системи BankID для того, щоб клієнти могли отримувати не лише адмінпослуги, а й банківські, комерційні, приміром, буде можливімть отримати послуги дистанційно абонентами мобільних операторів.

Що дасть оновлена система BankID

Запропоновані нововведнення поки що знаходяться у вигляді розробленого Проекту відповідної постанови, який розміщено для громадського обговорення на сторінці Офіційного інтернет-представництва Національного банку України.

Оновити нормативну базу щодо функціонування системи BankID Національного банку збираються для того, щоб:

  • детально врегулювання взаємовідносин між банками України та Національним банком під час проведення дистанційної ідентифікації суб’єктів звернення з метою отримання ними послуг;
  • розширити можливості для дистанційної ідентифікації;
  • оновити вимоги до захисту інформації в системі BankID Національного банку.

Це дасть можливість використовувати цю систему як один з інструментів ідентифікації та верифікації для надання банківських послуг та дистанційного відкриття рахунків для нових клієнтів. При цьому комерційні компанії зможуть надавати послуги клієнтам банків дистанційно.

З огляду на те, що станом на 01.04.2018 українськими банками емітовано майже 60 млн платіжних карток, за допомогою яких клієнти банків можуть бути ідентифіковані, система BankID Національного банку здатна стати наймасовішим засобом для дистанційної ідентифікації в Україні за умови підтримки системи та підключення до неї банків України.

Нагадаємо, раніше ми інформувалиНБУ запропонує відкриття банківського рахунку онлайн про те, що  більшість банків в Україні вимагають для відкриття рахунку надання копій паперових документів, особисті дані та видають договір чи відкривають користування банківським продуктом після того, як клієнт відвідає відділення особисто. В НБУ пропонують для вже чинних клієнтів будь-яких банків надати можливість відкриття нових рахунків в будь-якому банку простим заповненням онлайн-форми. Загальна процедура триватиме декілька хвилин.

Share
Написати коментар
loading...