Реклама

Бліц: Чи допомагає LinkedIn компаніям у пошуку спеціалістів

LinkedIn — це дуже корисна для кар’єри соцмережа. Закордонні компанії вже довгий час активно набирають співробітників саме з використанням цього ресурсу. Наскільки подібний досвід працює в наших реаліях — ми дізнавалися у 3 українських компаній
Čytaty latynkoju
Бліц: Чи допомагає LinkedIn компаніям у пошуку спеціалістів
  1. Головна
  2. Історії
  3. Бліц: Чи допомагає LinkedIn компаніям у пошуку спеціалістів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
LinkedIn — це дуже корисна для кар’єри соцмережа. Закордонні компанії вже довгий час активно набирають співробітників саме з використанням цього ресурсу. Наскільки подібний досвід працює в наших реаліях — ми дізнавалися у 3 українських компаній

Про те, чи ефективна соцмережа LinkedIn у контексті пошуку співробітників, ми поспілкувалися з представниками 3 українських компаній. Своїм досвідом щодо цього поділилися представники Sunvery, LeoGaming та Astound Commerce. 

Чи користуються LinkedIn в компанії LeoGaming

— У силу галузі роботи компанії LeoGaming — fintech — перед HR-менеджером стоїть завдання відбирати як IT-спеціалістів різного профілю, так і фінансових працівників. Якщо говорити про перших — LinkedIn є просто незамінним із позиції «закону великих чисел». База розробників на цьому ресурсі найбільша (може змагатися лише з базою HR-менеджерів J), їхня компетенція підтверджена колегами і вони швидко йдуть на контакт.

Оксана Кірєєва, HR-менеджерка в LeoGaming

Проте є одне суттєве «але» — через активне зростання кількості IT-спеціалістів знижується якість пошуку. Компаніям необхідні кваліфіквані спеціалісти, вони неохоче беруть «джунів», тому навіть перед останніми (junior developer’ами) уже стоять досить високі професійні вимоги.

Постає питання — як відсіювати кандидатів, що не відповідають вимогам вакансії та стандартам компанії? Саме тут потрібно не лінуватися і працювати із соціальною складовою LinkedIn — це все-таки соцмережа.

Давно зареєстровані спеціалісти мають широке коло спілкування, а вказані на профілі навички можуть бути підтверджені колегами. Вони активні, регулярно оновлюють профіль, за хронікою якого можна простежити розвиток спеціаліста. Звичайно, це не є 100 % гарантією «зіркового співробітника» — у цьому допоможе лише співбесіда. Але саме такий метод відбору неоднозразово працював для нас.

Команда LeoGaming на Gamescom 2017

Чи ефективні взаємини Sunvery із LinkedIn у пошуку кадрів

Анастасія Пляцок, фахівчиня з маркетингу в Sunvery

— Хоч Sunvery і допомагає IT-компаніям з пошуком спеціалістів, нам так само потрібно десь брати працівників. Стандартний пошук кандидатів ми найчастіше починаємо з Linkedln.

Переважно такий пошук закінчується успішно, але, звісно, не завжди. Деколи все-таки доводиться звертатись до інших ресурсів для пошуку якісних кадрів.

Ми довіряємо Linkedln, тому що це професійна мережа, де можна швидко знайти профілі відкритих до нових пропозицій кандидатів. Це дуже зручно, бо профілі заповнені суто професійною інформацією і, зазвичай, добре деталізовані по скілах. Зручнішим пошук в Linkedln роблять буліни та різноманітні фільтри.

Однією з вакансій, яку Sunvery закрила з допомогою цієї соцмережі, була Network Administrator у Львові. Не скажемо, що вона дуже важка, але й не найлегша. Що зробив наш рекрутер:

  • написав відповідний булін, з допомогою яких визначили релевантних кандидатів,
  • потім сконтактували зі всіма львівськими спеціалістами,
  • потім — із претендентами з інших міст.

Декілька з них зацікавились і пройшли співбесіду. У висновку на роботу взяли кандидата з Хмельницького, він погодився переїхати до Львова.

Представники Sunvery на Mobile Beach Conference 2018

LinkedIn для рекрутингу — досвід Astound Commerce

Ірина Ковальова, Recruitment Lead в Astound Commerce

Astound Commerce займається повним циклом створення проектів електронної комерції, які допомагають мільйонам людей по всьому світу швидко, зручно й безпечно здійснювати онлайн-покупки. Тож зазвичай рекрутери Astound Commerce займаються пошуком спеціалістів за трьома основними бізнес-напрямками компанії: інжиніринг, консалтинг та дизайн.

Наразі, на нашому сайті є близько 40 відкритих вакансій, більша частина з яких — саме технічні спеціальності, такі як: Web-розробники, Frontend-, PHP-, Java-, QA інженери, UX/UI дизайнери та бізнес-аналітики. Зважаючи на те, що Astound Commerce має центри розробки не лише в Україні, а й у Словаччині, Болгарії та Колумбії, часто рекрутери з українських офісів займаються пошуком потенційних кандидатів і для міжнародних локацій компанії.

Найбільш вагомим і релевантним джерелом кандидатів для нас є внутрішні рекомендації від колег. Зазвичай у такий спосіб ми отримуємо досвідчених спеціалістів із необхідними hard та soft скілами. Для збільшення кількості рекомендацій, кілька разів на рік у компанії проходять Hot Referrals Weeks. Остання така ініціатива цього року зібрала більш ніж 150 кандидатів на посади різного рівня.

LinkedIn — найбільша фахова мережа, тож більшість компаній використовує саме цей канал для комунікації зі спеціалістами різних індустрій. Однак, не завжди розробники реагують на пропозиції вакансій, бо подекуди, таких запитів вони отримують забагато.

Як показує досвід, частина програмістів взагалі не відстежують LinkedIn-події. І якщо IT-спеціаліст планує розглянути щось цікаве для свого професійного чи кар’єрного розвитку, він обирає для цього інші ресурси.

Вінницька частина команди Astound під час Велодня 2018

До прикладу, якщо для офісів в Україні LinkedIn закриває 10 % з усього числа вакансій, то скажімо, для нашого колумбійського офісу, дев’ять із десяти вакансій, закриваються завдяки мережі LinkedIn. Як показує наш болгарський досвід, то серед технічних фахівців також популярні спеціалізовані портали з пошуку роботи з чітким описом, а ще краще, візуалізацією того, чим займається компанія, які технології використовує, з якими клієнтами працює. У словацькому Кошице, Astound Commerce часто приймає участь у ярмарках вакансій і профільних HR-подіях, де й розповідає про доступні вакансії та умови співпраці.

Мережа LinkedIn також є ресурсом для пошуку нетехнічних спеціалістів:

  • фахівці з маркетингу, продажів,
  • управління персоналом,
  • професіоналів зі значним управлінським чи проектним досвідом, які шукають нові виклики у своїй роботі.

Нагадаємо, раніше з нашими читачами CEO LeoGaming Альона Дегрік розповілаМобільний банкінг в Україні — особливості появи про особливості мобільного банкінгу в Україні. Також раніше Анастасія Пляцок із Sunvery поділиласяЧому українці не працюють за спеціальністю думками про те, чому українці не працюють за спеціальністю.

Share
Написати коментар
loading...