Реклама

Нова версія кросівок Puma матиме живі бактерії

Спортивний бренд Puma та дизайнерська лабораторія MIT розробляють проект взуття, здатного до самостійної адаптації. Його відмінність — використання бактерій у складі готових виробів
Čytaty latynkoju
Нова версія кросівок Puma матиме живі бактерії
  1. Головна
  2. Новини
  3. Нова версія кросівок Puma матиме живі бактерії
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Спортивний бренд Puma та дизайнерська лабораторія MIT розробляють проект взуття, здатного до самостійної адаптації. Його відмінність — використання бактерій у складі готових виробів

Учені пропонують використовувати в дизайні спортивного одягу бактерії, які підвищать не тільки результативність спортсменів, але і екологічність продукції. Вперше результати дослідження представили під час тижня дизайну в Мілані. Розробники створили спеціальні устілки з використанням бактерій, за допомогою яких можна вимірювати спортивні результати, а також кросівки, які «дихають». Побачити експериментальні зразки спортивного одягу можна на виставці дизайн-студії Biorealize.

Що відомо про нову модель взуття 

Модель дихаючого взуття Breathing Shoe – це кросівки, які підлаштовуються під біологічні особливості їх власника. Вони зроблені з матеріалу, порожнини якого заповнені бактеріями. Реагуючи на тепло людини, який їх одягає, бактерії з’їдають частину матеріалу, створюючи унікальну мережу повітряних потоків.

Також на виставці показали устілки Deep Learning Insoles. Вони збирають інформацію про власника за допомогою бактерій, які реагують на хімічні речовини в поту людини. Зміни фіксуються електронними схемами і передаються користувачеві за допомогою мікроконтролерів. Ці дані можна буде використовувати для вимірювання втоми або інших спортивних показників.

Крім того, вчені розробили футболку Carbon Eaters T-Shirt, на якій розміщена невелика кнопка. У ній містяться мікроорганізми, які вимірюють кількість вуглецю в повітрі і змінюють свій колір відповідно до якості повітря.

Бренд Puma презентував кросівки із живими бактеріями

Додамо, що у компанії Adidas нещодавно похвалилисяAdidas створила кросівки-проїзний кросівками-проїзним. Таке взуття дає можливість безлімітного користування берлінським громадським транспортом до 21 грудня 2018 року. Модель взуття виконана у кольорах оббивки крісел у метро та трамваях Берліна. Нестандартне взуття для активних користувачів громадського транспорту надійшло у продаж 16 січня 2018 року у кількості 500 пар. Вартість взуття склала $215.

Share
Написати коментар
loading...