Реклама

16-річна львів’янка привезла 2 нагороди із конкурсу в США

16-річна Соломія Леньо отримала 2 нагороди в одному із найпрестижніших міжнародних конкурсів для підлітків-винахідників Intel ISEF у США. Школярка поїхала на конкурс у складі української команди школярів-науковців, які загалом вибороли 5 нагород
Čytaty latynkoju
16-річна львів’янка привезла 2 нагороди із конкурсу в США
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 16-річна львів’янка привезла 2 нагороди із конкурсу в США
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
16-річна Соломія Леньо отримала 2 нагороди в одному із найпрестижніших міжнародних конкурсів для підлітків-винахідників Intel ISEF у США. Школярка поїхала на конкурс у складі української команди школярів-науковців, які загалом вибороли 5 нагород

На конкурсі в Америці Соломія Леньо представила свій винахід, що називається «Нейромережева система виявлення та дослідження патологій серцево-судинної системи».  Це програма штучного інтелекту, що може допомогти кардіологам ставити діагнози пацієнтам. На часі дізнатися більше про те, як українка представляла Україну у США.

Що відомо про розробку львів’янки

Дівчина отримала дві нагороди у категорії Translational Medical Science. Перша – від Української малої академії наук під егідою ЮНЕСКО і від короля Саудівської Аравії Абдулазіза аль Сауда та його фонду Mawhiba’s.

Як розповіла Соломія, її розробка – це модель штучного інтелекту, яка аналізує електрокардіограму, і на основі цього аналізу ставить пацієнту діагноз при захворюванні. Таким чином програма полегшує роботу медиків, бо вони отримують готовий аналіз, і їм залишається перевірити його. Ця розробка буде корисною для нерозвинених країн, де медицина перебуває на дуже низькому рівні.

Під час конкурсу Соломія Леньо отримала кілька цінних порад від фахівців стосовно вдосконалення свого винаходу, відтак найближчим часом його доопрацьовуватиме. У подальшому вона планує перевести свою розробку у мобільний додаток. За йоопомогою якого пацієнт або лікар в екстремальних умовах зможе отримати швидкий аналіз електрокардіограми.

Що відомо про конкурс 

Зазначимо, міжнародний конкурс Intel ISEF (International Science and Engineering Fair) вважається одним з найпрестижніших міжнародних заходів для підлітків-науковців від 13 років до 18 років, і щорічно збирає більше 1500 учасників з більш ніж 70 країн світу. Мета конкурсу – виявити талановитих молодих учених, а в подальшому допомогти їм у розвитку досліджень. Конкурс щорічно проходить у трьох містах США: Лос-Анджелесі, Фініксі та Пітсбурзі.

Нагадаємо, що українські школярки розробилиУкраїнські школярки розробили 29 мобільних додатків, що змінять країну 29 мобільних додатків, які мають змінити країну. Дівчата із команди-переможця розробили додаток Live!, який обчислює кількість сну, відпочинку, розумової діяльності, прогулянок та води, необхідних користувачеві. Крім цього, додаток встановлює будильник, містить завдання для розумової діяльності, медитації, відео з вправами, музику для відпочинку. Додаток можна завантажити на Google Play.

Share
Написати коментар
loading...