Реклама

7 знакових українських стартапів за минулі 7 днів

Як завжди, у понеділок нагадуємо вам про 7 проектів, котрі привернули найбільшу увагу українських ЗМІ за минулі 7 днів. Цього тижня до нашої добірки потрапили дерев'яні іграшки, віртуальні помічники, ком'ютерна гра, розумні речі для побуту та онлайн-проект для українських музикантів
Čytaty latynkoju
7 знакових українських стартапів за минулі 7 днів
  1. Головна
  2. Історії
  3. 7 знакових українських стартапів за минулі 7 днів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Як завжди, у понеділок нагадуємо вам про 7 проектів, котрі привернули найбільшу увагу українських ЗМІ за минулі 7 днів. Цього тижня до нашої добірки потрапили дерев'яні іграшки, віртуальні помічники, ком'ютерна гра, розумні речі для побуту та онлайн-проект для українських музикантів

На часі пригадати, хто з українських стартапів став героями новин за минулий тиждень.

YouTeam, 3DLOOK та Pufetto

Фонд u.venturesU.Ventures інвестував $1,15 млн у 3 українських стартапи, заснований Western NIS Enterprise Fund, виступив у ролі венчурного інвестора для трьох стартапів з України. Фонд інвестував $1,15 млн у ці 3 проекти. «YouTeam, 3DLOOK та Pufetto є чудовими прикладами українських компаній та стартапів, котрі створюють революційні продукти та є конкурентоспроможними на міжнародному ринку. Ми з задоволенням інвестуємо в ці стартапи, та переконані, що вони мають величезний потенціал до лідерства у своїх сегментах не лише в Україні, але й у всьому світі», – зазначилаU.Ventures інвестував $1,15 млн у 3 українських стартапи Ярослава З. Джонсон, Президент та Головний виконавчий директор Western NIS Enterprise Fund.

Ugears

У травні 2018 року українська компанія UgearsІнвестор UGears викупив частку засновника за 9,4 млн грн успішно завершила свою п’яту кампанію на міжнародній краудфандинговій платформі Kickstarter. Там вони презентували 12 нових моделей, в основу яких лягли найцікавіші механізми від середньовіччя до наших днів. Майже півтори тисячі людей із 60+ країн світу підтрималиВідео: Ugears представила 12 нових механічних конструкторів кампанію «UGEARS: найцікавіше в еволюції механіки» на Kickstarter.

Ugears представила 12 нових механічних конструкторів

Influ2

Використовуючи Influ2, рекламодавці можуть скеровувати свої рекламні оголошення на конкретний список людей. По кожній кампанії є змога відстеження взаємодії з окремими оголошеннями та повторного контакту з аудиторією, яка ці оголошення та кампанію побачила. Засновник проекту Дмитро Лисицький стверджуєУкраїнець запустив сервіс для таргетованої інтернет-реклами, що цей сервіс не має аналогів на рекламному ринку.

Українець запустив сервіс для таргетованої інтернет-реклами

PatentBot

Команда цього проекту вирішила створитиУкраїнський Facebook-бот із реєстрації ТМ тепер надає послуги через власний сайт онлайн-версію сайту, аби PatentBotУкраїнський PatentBot розпочав реєстрацію торгових марок в ЄС не мав виключної прив’язки до Facebook Messenger. Цей крок дасть змогу розширити потенційну аудиторію користувачів на ті країни, де використання соцмережі Марка Цукерберґа обмежене на законодавчому та технічному рівні. Зокрема, йдеться про потенційних замовників послуг бота із таких країн, як Китай, В’єтнам, Туркменістан, Саудівська Аравія та низки інших.

Український Facebook-бот із реєстрації ТМ тепер надає послуги через власний сайт

S.T.A.L.K.E.R.

Продовження культової гри за мотивами катастрофи на ЧАЕС вийдеКиївська студія відновлює роботу над S.T.A.L.K.E.R. у 2021 році. Таке ж повідомлення з’явилося в офіційній групі гри «Козаки 3», яку також розробляла студія GSC Game World. Перша частина S.T.A.L.K.E.R. стала знаковим проектом для українських розробників ігор. Шутер від першої особи на локаціях Чорнобильської зони відчуження розроблявся компанією протягом 7 років — у 2001-2007 роках. Перша частина S.T.A.L.K.E.R. вийшла у 2007 році. Вона частково заснована на повісті братів Стругацьких «Пікнік на узбіччі». Після виходу в 2007 році гру тепло та приязно зустріли критики, а серед поціновувачів жанру вона набула статусу культової.

Онлайн-база українських музичних виконавців від LiRoom

Альбоми у добірці розташованіВ інтернеті запустили онлайн-базу українських альбомів та гуртів за зворотньою хронологією: найсвіжіший альбом йде найпершим. Альбоми в Базу може додавати будь-хто, але їх поява на сайті буде модеруватися редакцією LiRoom. Проект має 2 основних розділи: Українські альбоми та Українські гурти. Щоби додати альбом, спочатку потрібно додати гурт у Базу.

В інтернеті запустили онлайн-базу українських альбомів та гуртів

Смарт-кран для економного споживання води від українського школяра

Хлопець винайшов кран, який подає питну води лише тоді, коли в полі зору датчика, який прикріплено на стелі, є людина. При розробці було використано електромагнітний клапан пральної машини та пристрій Arduino Uno. Собівартість такого крана близько 350 грн, тоді як сучасний сенсорний аналог коштує від 5 до 15 тис грн. Практична робота над винаходом тривала кілька тижнів. Юний автор винаходу є одним із переможців Всеукраїнського конкурсу «STEAM-House». Михайло Сірий вже встановивШколярі з різних регіонів представили винаходи на конкурсі STEAM-House один такий кран у своїй школі. Він успішно працює близько 3 місяців, та планує встановити ще один для учнів початкових класів.

Share
Написати коментар
loading...