Реклама

«Укрпошта» хоче створити міжнародний хаб із доставки посилок

Державний поштовий оператор планує стати центром транзиту кореспонденції і посилок на маршруті Азія-Європа. Про це заявив в.о. гендиректора «Укрпошти» Ігор Смілянський, передає ЦТС
Čytaty latynkoju
«Укрпошта» хоче створити міжнародний хаб із доставки посилок
  1. Головна
  2. Креатив
  3. «Укрпошта» хоче створити міжнародний хаб із доставки посилок
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Державний поштовий оператор планує стати центром транзиту кореспонденції і посилок на маршруті Азія-Європа. Про це заявив в.о. гендиректора «Укрпошти» Ігор Смілянський, передає ЦТС

Разом з імпортом і експортом світові пошти активно розвивають транзитний бізнес. Таким чином вони виконують функцію хабів для цілих регіонів. Завдяки пілотному проекту в Україні з’явиться можливість поступово запустити обробку транзитних поштових відправлень для Європи та Азії. На часі дізнатися більше про майбутній міжнародний хаб.

Які плани в «Укрпошти» 

«Укрпошта» буде отримувати від партнерів консолідовані партії відправлень, обробляти їх на своїх місцях міжнародного поштового обміну і відправляти безпосередньо в країни призначення. Крім збільшення обсягів обробленої пошти, це призведе до розвитку інфраструктури аеропортів і завантаження авіаліній. Пілотний проект щодо змішаного переміщення транзитних відправлень та їх обробки в місцях міжнародного поштового обміну буде реалізовуватися з червня 2018 року до кінця 2019 року. Раніше Кабмін прийняв розпорядження про проведення в 2018-2019 роках даного проекту з розвитку транзитного пересилання міжнародних відправлень.

Міжнародні поштові хаби: який світовий контекст

Для схожого проекту пошта Туреччини планує відкривати спеціалізований термінал на території аеропорту в Стамбулі. В аналогічному форматі транзиту працюють пошти Латвії, Литви, Естонії, Грузії, Азербайджану, Німеччини, Угорщини, Польщі, Гонконгу, Сінгапуру, Нідерландів, Малайзії, Швеції, Фінляндії та інших країн світу. У пошті Естонії (Eesti Post) міжнародний транзит працює для 100 країн.

Додамо, що «Укрпошта» дбає і про сільське населення та створює«Укрпошта» створює автомобільні відділення для сіл автомобільні відділення для сіл.  Листоноші більше не ходитимуть пішки. Замість значних піших проходів вони будуть пересуватися на захищеному 4х4 автомобілі. Внаслідок цих змін поштарі будуть працювати повний робочий день, на повну ставку та підвищену зарплату. При цьому, за словами представника національного поштового оператора, години присутності в селі не зменшаться, а подекуди і збільшаться: «Будемо доїжджати туди, де раніше не було пошти. Ми зможемо контролювати за допомогою gps кожну машину та бачити статус кожного відправлення». Пілотний проект подібного формату стартує влітку в Чернігівській області.

 

Share
Написати коментар
loading...