Реклама

Державне житло кредитуватимуть за новими умовами

Мінрегіонбуд ініціює модернізацію державних житлових програм: пропонує дозволити громадянам самостійно обирати об’єкт будівництва для придбання житла за державними програмами «Доступне житло» та «Молодіжне кредитування»
Čytaty latynkoju
Державне житло кредитуватимуть за новими умовами
  1. Головна
  2. Креатив
  3. Державне житло кредитуватимуть за новими умовами
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Мінрегіонбуд ініціює модернізацію державних житлових програм: пропонує дозволити громадянам самостійно обирати об’єкт будівництва для придбання житла за державними програмами «Доступне житло» та «Молодіжне кредитування»

Сьогодні відбір об’єктів, що беруть участь в цих програмах, проводить комісія при Мінрегіоні. Відтак, ця процедура позбавляє заявників самостійного вибору свого майбутнього житла. Мінрегіон пропонує, щоб громадяни самостійно визначали об’єкт будівництва. Це сприятиме створенню більш комфортних умов для придбання житла українцями. На часі, дізнатися про те, як державне житло можна отримати за новими умовами.

Які зміни пропонуються та що це дасть 

Згідно із запропонованими змінами, дохід громадянина для можливої участі в програмі має складати не більше 3-кратного розміру середньомісячної заробітної плати у регіоні на 1 особу, а не 5-кратного розміру, як діє зараз. Також ідеться про те, щоб державна підтримка надавалася, виходячи з нормативу 21 кв. м. загальної площі житла на одну особу та додатково 10,5 кв. м. на сім’ю. А також аби дозволялось купувати житло не тільки в об’єктах, що будуються, але і у вже зданих в експлуатацію будинках.

Пропонується розширити коло учасників програм «Доступне житло» та «Молодіжне кредитування» за рахунок залучення державних банків. Це забезпечить прозорість їх реалізації та збільшення кредитних можливостей через додаткові іпотечні програми та кредитування малогабаритного житла.

Тобто ми хочемо привести нормативи такого житла до потреб людей – а це невелике і недороге в придбанні, дійсно доступне житло. Адже існує підвищений попит саме на малогабаритні квартири, зокрема, однокімнатні

Лев Парцхаладзе, заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України

Метою змін до цих існуючих державних програм є спрощення процедур, забезпечення їх прозорості та запобігання можливих корупційних проявів.

Нагадаємо, що у Києві пропонуютьУ Києві пропонують безкоштовне житло для футбольних фанів безкоштовне житло для футбольних фанів на час проведення Ліги Чемпіонів. Цей рух почали звичайні кияни. Розпочалося все із того, коли вони дізналися про те, що київські готелі підняли ціни до захмарних саме на дату фіналу. Кияни почали приєднуватися до акції у соцмережах Facebook, Twitter та Instagram, розміщуючи хештег #FreeKyivCouch4Fans. Вони пропонують уболівальникам безкоштовні кімнати, квартири, частини будинків тощо.

Share
Написати коментар
loading...