Реклама

Рада спростила доступ інвесторам до ринку цінних паперів

Верховна Рада ухвалила законопроект, який передбачає спрощення доступу міжнародним інвесторам на український ринок цінних паперів. Про це повідомляє Мінфін
Čytaty latynkoju
Рада спростила доступ інвесторам до ринку цінних паперів
  1. Головна
  2. Креатив
  3. Рада спростила доступ інвесторам до ринку цінних паперів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Верховна Рада ухвалила законопроект, який передбачає спрощення доступу міжнародним інвесторам на український ринок цінних паперів. Про це повідомляє Мінфін

Верховна Рада прийняла у другому читанні законопроект №6141 Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сприяння залученню іноземних інвестицій.

Що пропонує законопроект

  • Ввести належний правовий режим обліку прав власності іноземних клієнтів глобальних зберігачів або інших фінансових посередників на цінні папери в депозитарній системі України.
  • З цією метою в законодавство щодо депозитарної діяльності внесені нові правові категорії — номінальний утримувач, рахунок в цінних паперах номінального утримувача.

Номінальний утримувач — іноземна фінансова установа, яка зареєстрована в державі, що є членом Європейського Союзу та/або членом Групи з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей (FATF), відповідає встановленим Комісією вимогам та відповідно до законодавства держави, в якій її зареєстровано, має право надавати своїм клієнтам послуги з обліку цінних паперів та реєстрації переходу права власності на цінні папери, у тому числі в інших державах на підставі відповідних договорів з іноземними фінансовими установами. ( із Проекту Закону).

  • Іноземні фінансові установи пропонується визначити номінальними власниками. Надати можливість українським депозитарним установам відкривати для них рахунки в цінних паперах номінального утримувача. На зазначених рахунках українська депозитарна система вестиме облік цінних паперів і прав на цінні папери, власниками яких є клієнти номінального утримувача.

«Це означає зростання прозорості фондового ринку, покращення можливостей для інвестування, збільшення попиту на українські цінні папери та як наслідок зменшення вартості запозичень і економії коштів державного бюджету на обслуговування державного боргу»

Олександр Данилюк, міністр фінансів

Нагадаємо, ми раніше повідомлялиВ Україні з’явилася державна установа із залучення інвестицій, що в Україні з’явилася державна установа із залучення іноземних інвестицій.

Share
Написати коментар
loading...