Реклама

9 мобільних додатків, які покращать ваше здоров’я

Смартфон впливає на ваше здоров'я лише негативно? А от і ні: існує велика кількість мобільних застосунків, які навпаки можуть допомогти у покращенні вашого самопочуття. Про те, як контролювати стан здоров'я зі смартфону — далі в добірці
Čytaty latynkoju
9 мобільних додатків, які покращать ваше здоров’я
  1. Головна
  2. Історії
  3. 9 мобільних додатків, які покращать ваше здоров’я
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Смартфон впливає на ваше здоров'я лише негативно? А от і ні: існує велика кількість мобільних застосунків, які навпаки можуть допомогти у покращенні вашого самопочуття. Про те, як контролювати стан здоров'я зі смартфону — далі в добірці

Ми зібрали 9 додатків, які точно варто встановити на свій смартфон. Деякі з них допоможуть не лише відслідковувати стан вашого здоров’я, але й поліпшити його.

Промоніторити здоров'я з iCare

Основні можливості iCare — вимірювання кров’яного тиску, серцевого ритму, артеріального кисню. Особливістю цього додатку є наявність великої кількості тестів і вправ, завдяки яким можна перевіряти і поліпшувати стан здоров’я різних органів.

Інтерфейс додатка частково перекладений українською мовою, хоча і з помилками. Артеріальний тиск визначається з похибками, однак суттєве підвищення/зниження додаток визначить.

Застосунок доступний як на Android, так і на iOS.

Stress Check виміряє рівень стресу

У наш час стрес практично стає синонімом слова «життя». Зрозуміти, в якому стані перебуває ваша нервова система допоможе додаток Stress Check. Застосунок порівнює ваше серцебиття із середніми показниками. Stress Ckeck вимірює не лише на пульс, але й варіабельність серцевого ритму.

Тобто додаток проводить аналіз тривалості пауз між ударами серця, який вказує на стан нервової системи. Вже за дві хвилини ви знатимете, чи варто працювати над зміцненням нервової системи.

Додаток доступний як для власників ґаджетів Apple, так і смартфонів на Android.

Поберегти зір із Eye Care Exercises

Здавалося б, смартфони навпаки завдають нашому зору неабиякої шкоди. Однак є додаток, який допомагає нашим очам залишатися в тонусі. Застосунок Eye Exercises — Eye Care Plus був розроблений офтальмологами, і враховує стан зору, вік, стать та наявність у користувача хвороб.

Перелік вправ досить різноманітний, а виконувати їх ви можете як тільки маєте вільну хвилинку. Регулярні «заняття» тренують м’язи ока, позбавляють ефекту сухості, спазму акомодації, синдрому лінивого ока і можуть навіть покращити ваш зір. Застосунок повідомляє про прогрес занять і нагадує, коли варто тренуватися.

Додаток можуть завантажити тільки власники смартфонів на Android, для iOS є аналог — Eye Workout.

Контроль сну зі Sleep

Всі ми знаємо, що дотримання режиму сну — одна з ключових умов хорошого самопочуття. Однак у сучасному темпі життя, виконати цю умову не так вже й просто. На допомогу приходить додаток Sleep, який турбуватиметься про вас так, як ви самі цього б не зробили.

Проаналізувавши ваш сон напередодні, наступного вечора застосунок неодмінно нагадає, що вам «Час іти в ліжко!». Додаток може робити аудізаписи вашого хропіння або бурмотіння уві сні. Також у ньому є вбудований будильник, який розбудить вас у фазі неглибокого сну — так ваш ранок почнеться значно приємніше і легше.

Додаток доступний для Android, є й аналогічний для iOS.

Moves перевіряє активність

Якщо ви хочете дізнатися, якою є ваша рухова активність — скористайтеся застосунком Moves. Це розумний додаток, що розпізнає, як саме ви рухаєтеся: їдете на велосипеді, ідете пішки чи біжите. Він підраховує усі ваші результати, тим самим допомагаючи контролювати свою життєву активність.

Якщо ви користуєтеся застосунком на iPhone, він рахуватиме ваші витрачені калорії. Також до додатку можна вносити дані про інші види тренувань. Завантажити Moves можна як на Android, так і на iOS.

До речі, власникам iPhone радимо звернути увагу на стандартний додаток Здоров’я (Health). Якщо розібратися і правильно налаштувати роботу Медданих, ви також зможете дізнатися багато цікавого про свій ритм життя. Розділи Активність, Усвідомленість, Їжа і Сон допоможуть вам пізнати себе і, за потреби, змінити проблемні аспекти свого щоденного ритму.

Контроль води в організмі з Waterbalance

Споживання достатньої кількості води є обов’язковою умовою хорошого самопочуття. Контролювати кількість випитої рідини самотужки доволі складно (знову ж таки, на це потрібен час). Про це подбали розробники мобільних додатків, які нагадують, коли та скільки потрібно випити води і допомагають налагодити водний баланс організму.

У застосунку Waterbalance необхідно вказати свій зріст, вагу та розпорядок дня. Враховуючи ці дані, додаток вираховує необхідну вам кількість води та контролює, чи виконуєте ви норматив. Існують люди зі зворотньою проблемою, котрі звикли споживати воду понад міру. Це може провокувати набряки та ускладнювати роботу деяким органам. Тож застосунок буде стежити й за тим, щоб ви дотримувалися необхідної міри.

Завантажити додаток можуть як власники смартфонів на Android, так і на iOS.

Жіноче здоров'я у смартфоні

Також існує велика кількість мобільних жіночих календарівМарія Леоненко, Solomia Today: «Мета мого стартапу — познайомити жінку з самою собою». Такі застосунки для обліку циклу вміють фіксувати час початку місячних, обчислювати дні овуляції і прогнозувати найбільш сприятливі дні для зачаття. А деякі з цих додатків вміють нагадувати про наближення менструації спеціальним повідомленням.

Таких застосунків є досить багато. WomanLog Calendar (iOS, Android) один із небагатьох серед додатків, у якому доступна українська версія інтерфейсу. У додатку також можна перейти на режим вагітності і контролювати її перебіг.

Не перебрати кофеїну допоможе Caffeine++

Якщо п’єте каву, то робіть це здорово. Ця програма допомагає контролювати, скільки ароматного напою ви вживаєте протягом дня, аби це не пішло на шкоду. Крім того, тут можна дізнатися чимало цікавих фактів про улюблений напій та те, як кофеїн здатен впливати на ваш організм.

Caffeine++ доступний тільки для iOS. Для Android є безліч аналогів, зокрема — Caffeine Counter Free. На жаль, додатків українською поки немає.

Їсти корисне допоможе Eat This Not That

Наостанок, додаток для тих, хто вирішив харчуватися здорово. Застосунок пропонує рецепти з хорошою альтернативою шкідливій їжі. У його базі багато пропозицій щодо того, чим можна замінити тістечко або гамбургер, аби було однаково смачно та більш корисно.

Разом із тим, застосунок дозволяє лічити калорії, що були вжиті, та ті, які організму вдалося спалити. Додаток Eat This Not That доступний як для Android, так і для iOS.

Обирайте ті додатки, як потрібні саме вам, і хай технологічний прогрес має лише позитивний вплив на ваше здоров’я!

Share
Написати коментар
loading...