Реклама

10 заходів Kyiv Comic Con, які не можна пропустити

Ґіки, анімешники, прихильники косплею і просто усі, хто цікавиться масовою культурою — усі вони незабаром зберуться в центрі української столиці. Йти чи не йти на Kyiv Comic Con — навіть не питання: стільки колоритних подій та людей ви не побачите ніде. На часі визначитися, що ж варто відвідати 19-20 травня
Čytaty latynkoju
Kyiv Comic Con
10 заходів Kyiv Comic Con, які не можна пропустити
  1. Головна
  2. Історії
  3. 10 заходів Kyiv Comic Con, які не можна пропустити
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Ґіки, анімешники, прихильники косплею і просто усі, хто цікавиться масовою культурою — усі вони незабаром зберуться в центрі української столиці. Йти чи не йти на Kyiv Comic Con — навіть не питання: стільки колоритних подій та людей ви не побачите ніде. На часі визначитися, що ж варто відвідати 19-20 травня

Український Дім у Києві на 2 дні — 19-20 травня — з 12:00 до 22:00 перетвориться на «місце сили» для усіх, хто цікавиться культурою коміксів, сучасного кіно, комп’ютерних та консольних ігор та сучасної поп-культури. Kyiv Comic Con — свято, яке чекають шанувальники. А ми розберемося, на які заходи варто завітати і про що можна буде почути людям, не надто зануреним у ґік-субкультури.

Кіно, консолі та косплей

Традиційні теми — це комп’ютерні ігри та косплей. А щодо кіно — радимо звернути увагу на 1 анімаційну та на 1 кінематографічну презентації 19 травня.

Саша Рубан, режисер анімаційного фільму «Мавка. Лісова пісня», розповість про роботу над мультфільмом, етапи його виробництва, особливості створення персонажів та їх характерів. Продюсери Ірина Костюк та Анна Єлісєєва розкажуть, чому «Мавка»Український мультфільм матиме музику від «ДахаБраха» не просто мультфільм, а крос-медійний та мультиплатформенний проект. На базі його створено цілий Всесвіт, який містить у собі видання книг, виготовлення ювелірних прикрас, дизайн одягу, розробку мобільних додатків, застосування AR-технологій та створення 3D-шоу. Також на зустрічі з творчою командою проекту гості зможуть побачити новий арт проекту, який буде представлено ексклюзивно.

А ще ввечері того ж дня слід побачити допрем’єрну презентацію повнометражного пригодницького екшену «Дике поле», знятого за мотивами роману-бестселеру «Ворошиловград» Сергія Жадана. Режисер стрічки Ярослав Лодигін розповість про роботу над проектом, відкриє таємницю, як «Ворошиловград» перетворився на «Дике поле» та поділиться цікавими історіями зі зйомок. Продюсер Володимир Яценко відповість на самі провокативні питання, анонсує дату виходу фільму в широкий прокат, та, якщо буде в гарному гуморі, презентує перший офіційний постер та трейлер картини. Крім того, на гостей презентації чекає сюрприз — зустріч з творчою командою та акторами, які втілили на екрані улюблених героїв книги.

20 травня теж є 2 цікавих події, на які на часі завітати. Від авторів українського фентезі «Сторожова застава» компанії Kinorob та режисера фільму «Кіборги» Ахтема Сеітаблаєва представлять новий масштабний кінопроект — історичний екшн «Захар Беркут» за мотивами повісті Івана Франка. Режисер фільму Ахтем Сеітаблаєв розкаже, як перетворити класичний твір на надсучасне кіно, що буде цікаве як українцям, так і міжнародній спільноті, а також відкриє таємницю, де саме відбудуться зйомки.

Веселі козаки, капітан Врунгель, Лікар Айболить — пам’ятаєте, як легендарні персонажі всіх цих мультиків добряче веселили нас у дитинстві з екранів телевізора? У відвідувачів Kyiv Comic Con буде унікальна можливість трохи перенестися у часі, згадати всі ті позитивні емоції та особисто познайомитися із авторами найкращих українських анімаційних фільмів. На зустріч прийдуть справжні легенди своєї справи: Давид Черкаський, який працював над створенням «Пригод капітана Врунгеля», «Лікаря Айболить» та «Остріову скарбів», а також Євген Сивокінь та Едуард Кірич — творці серії мультфільмів «Як козаки…». Вони поділяться секретами, скільки часу йде на «народження» героя, як займатися анімацією без комп’ютера, як вигадувати цікаві сюжетні повороти, чи працюють тут правила великого метру та розкажуть безліч інших професійних «фішок».

Більше подій кіносекції — за посиланням.

Літературна сцена

Майстри короткої фантастичної прози часто зізнавалися, що написати оповідання складніше за роман. Бо як в кілька сторінок вмістити цілий всесвіт? Та саме оповіданнями здобули славу такі письменники як Лавкрафт, Бредбері, По, Шеклі. Куди податися автору фантастичного оповідання в Україні та як просувати жанр фантастичного оповідання. Про це 19 травня 2018-го поговорять співорганізатор конкурсу фантастичного оповідання, письменник, журналіст Олег Сілін, письменник та перекладач Євген Лір, спеціалістка з масових комунікацій Світлана Тараторіна, головна редакторка журналу «Світ фентезі» Вікторія Токарєва.

Читайте також: Google дає змогу перетворювати фотознімки на комікси

А 20 травня обов’язково варто завітати на розмову про «Дискосвіт» Террі Пратчетта, який став нарешті доступним українською мовою для прихильників таланту письменника. Книжки, що починалися як весела пародія на фентезійні штампи, дуже швидко стали чимось іншим. Набагато глибшим і актуальнішим читанням, що десятиліттями тішить людей по всьому кулеподібному світу. Про те, ким був Террі Пратчетт, чого чекати від українських видань його романів, а також про видавничу кухню – говоримо з редакторами й перекладачами книжок сера Террі, а також представниками журналу «Світ Фентезі».

Більше подій літературної сцени — за посиланням.

10 заходів Kyiv Comic Con, які не можна пропустити

Косплей за коміксом «Воля». Фото: Kyiv Comic Con

Завітати на стенди «Планети кіно» та Ubisoft

Мережа кінотеатрів «Планета Кіно» представлена у Києві, Одесі, Харкові, Львові і Сумах. У залах для кінопоказу використовуються сучасні технології IMAX, 4DX, а також власну технологію Cinetech+. «Планета Кіно» першою серед українських кінотеатрів розробила свій мобільний додаток для купівлі квитків онлайн. Для постійних відвідувачів у кінотеатрах діє програма лояльності «Клуб Планета Кіно». У 2015 році мережа запустила перший в Україні Кіномаркет, де можна купувати попкорн, напої і снеки, як у супермаркеті.

Читайте також: Український мультфільм отримав визнання у Європі на Cartoon Forum

Ubisoft є провідним розробником, видавцем і дистриб’ютором інтерактивних розваг, з широким портфелем всесвітньо відомих брендів. Команди та студії Ubisoft пропонують унікальний і незабутній досвід на всіх популярних ігровий платформах. Команда в Києві, разом з командами з кількох інших студій Ubisoft, працює над ПК і консольними версіями майбутніх AAA-ігри.

«Бобот. Енергія Всесвіту» на Comic Con у Києві — це теж варто побачити. Український фантастичний фільм представить 19-20 травня масштабний інтерактивний стенд, завдяки якому кожен учасник зможе зануритися у світ Бобота.

А обрати інші стенди для відвідування можна у повній програмі компаній, які матимуть стенди на Kyiv Comic Con.

10 заходів Kyiv Comic Con, які не можна пропустити

У царстві ігор. Фото: Kyiv Comic Con

Шанувальникам манґи та аніме

На «коміконі» буде свій окремий блок події для прихильників аніме-культури. Азійська культура — доволі багатогранне явище, і тому усіх охочих запрошують відвідати закулісний світ поп-культури Японії і Кореї. Для тих, хто слухає k-pop, j-pop, відкриють завісу таємничості над світом айдолів. Ви познайомитеся з особливостями поп культури Японії і Кореї, дізнаєтеся, як стають трейні, а потім і айдолами, чим займаються айдоли, як і чим вони живуть. І найголовніше — організатори обіцяють розповісти, як стати айдолом, не будучи корейцем чи японцем. Навіть обіцяють сюрприз: народження U-pop та дебютний виступ нової групи, учасники якої проведуть в кінці лекціїс, майстер-клас з читання корейського репу та хореографії.

Манґа по праву може вважатися одним із символів Японії. Манґу читають у всіх куточках світу. І кожен, хто захоплюється цими особливими коміксами, в душі мріє стати «манґакою». На лекції ви дізнаєтесь все про манґу і навіть про те, чи реально стати манґакою і що для цього потрібно зробити. На майстер-класі також поділяться секретами успіху, особливостями техніки, сюжетної лінії, створення персонажів.

В чому відмінне між усталеною традицією і культурним перетворенням жанру фентезі, а що є спільним? Як недивно, саме аніме може дати часткову відповідь на це запитання. Варто продивитися лише кілька аніме фентезійної тематики, і готові «фентезі-матриці» одразу виникнуть у голові, кажуть організатори. Світова фентезі-традиція, почавшись з літератури, поширюється на популярну культуру загалом, у тому числі українську: комікси, фільми, мультфільми, ігри та аніме. Яких перетворень зазнав жанр фентезі в аніме, чи побачимо ми колись аніме про Ярослава Мудрого, причому взагалі Золотий дракон і чи всі «фентезі»-аніме, у тому числі «класичні», такими є, — можна буде почути під час лекції Любові Базь, літературознавиці, письменниці-прозаїкині, авторки рубрики «Аніме» у журналі «Однокласник».

Гостей та учасників також запрошують здійснити віртуальну подорож долиною осіннього листя — це Акіхабара. У всьому світі не багато знайдеться міських районів, де зосереджено стільки магазинів електроніки, як в Акіхабарі в Токіо. Цей район є також місцем паломництва любителів поп-культури — відеоігор, аніме та ґіків. Програмне забезпечення для ігор, колекційні фігурки героїв аніме, косплей-продавці, переодягнені в персонажів відомих ігор і анімаційних фільмів, — все це можна бачити в Акіхабарі.

А для тих, кого більше цікавлять класичні комікси та їхнє малювання — рекомендуємо відвідати тематичну секцію із низкою презентацій: від світу DC до українських незалежних коміксів.

10 заходів Kyiv Comic Con, які не можна пропустити

Kyiv Comic Con 2017 — художники

Де робити закупи

На київському Comic Con буде окремий маркет — придбати можна буде численні українські комікси, книги для дітей та дорослих, стімпанкові «штуки» та прикраси. Обрати когось одного важко — вам доведеться орієнтуватися самим. А якщо говорити про бургери, морозиво та напої, то вони там теж будуть: в достатній кількості, аби нагодувати навіть найбільш голодних ґіків, обіцяють організатори. Вивчити фудкорт та пропозиції видавців, виробників та майстерень можна у спеціальному тематичному розділі на сайті події.

Дитячий майданчик

Наймолодших можна буде залишити в зоні боїв світловою зброєю, складати LEGO та малювати роботів — 2 дні для маленьких ґіків та дітей із родин ґіків дорослих працюватиме окрема дитяча секція. Радимо звернути увагу на розваги від студії «Винахідник». І дорослих та дітей точно зберуть за одним столом у секції «настолок».

10 заходів Kyiv Comic Con, які не можна пропустити

Share
Написати коментар
loading...