Реклама

В Україні в 1,5 рази зріс попит на електромобілі

За перші 4 місяці 2018 року в Україні своїх власників знайшли +1044 електромобіля, що в півтори рази більше, ніж за аналогічний період 2017 року
Čytaty latynkoju
В Україні в 1,5 рази зріс попит на електромобілі
  1. Головна
  2. Новини
  3. В Україні в 1,5 рази зріс попит на електромобілі
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
За перші 4 місяці 2018 року в Україні своїх власників знайшли +1044 електромобіля, що в півтори рази більше, ніж за аналогічний період 2017 року

Основну масу первинних реєстрацій автомобілів на електрокари склали автомобілі, які вже експлуатувалися. При цьому, якщо в минулому році їх частка була 81%, то в цьому році вона зросла до 85%.  На часі дізнатися, які електромобілі користуються найбільшим попитом.

Які марки користуються найбільшим попитом 

Як і роком раніше, найбільшим попитом продовжує користуватися електрокар Nissan Leaf. Він охопив 69% первинного ринку електричних авто. З січня по квітень українську прописку отримали 723 автомобілі цієї моделі. Однак з цієї кількості лише 52 штук були новими.

Другим за популярністю став автомобіль BMW i3. Цей електрокар вибрали 58 автомобілістів, 19 з яких змогли дозволити собі нову техніку.  Третє місце в українському рейтингу електрокарів належить Tesla Model S, власниками якої стали 52 особи. 18 з них придбали нові Tesla Model S.

Також у ТОП-5 звітного періоду увійшли такі автівки: Mercedes-Benz B з результатом 36 авто (8 нових і 28 б / у) і Smart Fortwo Electric Drive – 32 авто.

Нагадаємо, що за попередніми прогнозами експертів, вже до 2025 року електрокарів в Україні побільшаєДо 2025 року електромобілів побільшає. Найбільша концентрація електромобілів буде зареєстрована в Європі – там електромобілі складуть 30% від загального числа продажів. Якщо раніше експерти UBS прогнозували, що в 2025 році електромобілі складуть 14% від загального числа продажів, то тепер показник збільшили на 2%. Цьому сприяла й політика Китаю щодо електрокарів — вимоги до виробників автомобільного транспорту стають жорсткішими, вимагаючи від них продавати і виробляти якомога більше електромобілів. У той же час китайці все більше цікавляться автомобілями на електротязі, зазначають автори дослідження та прогнозів.

Share
Написати коментар
loading...