Реклама

Українці сплатили безконтактно 25 млн поїздок у столичному метро

Рішення для оплат у Київському метрополітені напередодні третьої річниці роботи фіксує нове досягнення. Пасажири підземки в Києві оплатили вже понад 25 мільйонів поїздок банківською карткою прямо на турнікетах, обладнаних технологією безконтактної оплати Mastercard
Čytaty latynkoju
Українці сплатили безконтактно 25 млн поїздок у столичному метро
  1. Головна
  2. Новини
  3. Українці сплатили безконтактно 25 млн поїздок у столичному метро
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Рішення для оплат у Київському метрополітені напередодні третьої річниці роботи фіксує нове досягнення. Пасажири підземки в Києві оплатили вже понад 25 мільйонів поїздок банківською карткою прямо на турнікетах, обладнаних технологією безконтактної оплати Mastercard

Безконтактні розрахунки з Mastercard станом на сьогодні доступні також в інших видах транспорту столиці. Це стосується поїздок на київському фунікулері та всіх станціях обох ліній швидкісного трамвая. Технологія активно впроваджується в інфраструктуру інших міст: вона працює в автобусах Мукачева, на паркоматах у Києві, Львові, Дніпрі, Одесі та Чернівцях.

Як користуються безконтактною оплатою в столичному метро

Київський метрополітен, Mastercard та Ощадбанк 3 роки тому запустили безконтактну оплату поїздок на турнікеті. Після 3 років роботи новинки у метро вона фіксує нові досягнення: пасажири підземки в Києві оплатили вже понад 25 млн поїздок банківською карткою прямо на турнікетах, обладнаних технологією безконтактної оплати Mastercard. Щодня у такий спосіб оплачується понад 85 тисяч поїздок. Рішенням вже встигли скористатися пасажири з 67 країн світу.

Як здійснюється оплата

Оплачувати за проїзд безконтактно у столичній підземці можна не лише фізичною банківською карткою, а й смартфоном. Під час нещодавньої глобальної конференції компанія Google відзначила систему безконтактних оплат у Київському метро серед прогресивних світових проектів.

Успіх рішення для безконтактних розрахунків у транспорті – свідчення відкритості українців до інновацій і розбудови «розумного міста». Це сотні тисяч зекономлених годин пасажирів, зручність не лише для місцевих мешканців, а й для іноземних гостей.

Віра Платонова, генеральний директор Mastercard в Україні

Додамо, що Київ став п’ятим містом у світі, де безконтактні оплати з Mastercard доступні в метро прямо на турнікеті. Цієї весни стартувало дообладнання станцій метрополітену додатковими жовтими турнікетами, які приймають оплати безконтактними банківськими картками й пристроями.

Нагадаємо, що метро у Дніпрі будуютьМетро у Дніпрі будують за найшвидшою технологією у Європі за найшвидшою технологією у Європі. Перевага новоавстрійського методу полягає у тому, що після вибухових робіт на ділянці встановлюють тимчасові кріплення, яке вкривають спеціальним розчином. Далі техніка під тиском вкладає на арматуру бетон. Після будівництва монолітні тунелі витримають близько сотні років експлуатації. Водночас самі будівельні роботи можна закінчити у півтора рази швидше, ніж за іншими методиками. Додамо, що за три роки виконання робіт використають більше тонни вибухівки. Технологією також враховано особливості складного дніпровського ґрунту, коли підземну проходку доводиться робити у цільному граніті. В Україні новоавстрійський метод використовують вдруге після будівництва Бескидського залізничного тунелю на заході країни.

Share
Написати коментар
loading...