Реклама

H&M в Україні: від історії бренду до призначення PR-директорки

Шведська мережа магазинів та виробник одягу H&M приходить в Україну — а ми на честь оприлюдненого призначення людини, яка відповідатиме за PR та маркетинг бренду у нашій країні, нагадуємо, з чого усе починалося
Čytaty latynkoju
H&M в Україні: від історії бренду до призначення PR-директорки
  1. Головна
  2. Історії
  3. H&M в Україні: від історії бренду до призначення PR-директорки
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Шведська мережа магазинів та виробник одягу H&M приходить в Україну — а ми на честь оприлюдненого призначення людини, яка відповідатиме за PR та маркетинг бренду у нашій країні, нагадуємо, з чого усе починалося

    Як усе починалося для H&M в Україні?

    Влітку 2017 року відома шведська марка одягу H&M запланувалаH&M офіційно розпочне роботу в Україні вихід на український ринок у 2018 році. На той момент придбати одяг та інші товари цього бренду можна було лише в інтернет-магазині або у найближчих магазинах, котрі розташовані у сусідній Польщі. У тексті звіту, який оприлюднила компанія та надала журналістам, зазначено, що відкриття нових магазинів H&M заплановано на 2018 рік в Уругваї та Україні.

    Що варто знати про компанію?

    H&M (Hennes & Mauritz) — шведська компанія, найбільша в Європі роздрібна мережа торгівлі одягом, штаб-квартира якої знаходиться в Стокгольмі і в Нью-Йорку. H&M та дочірні компанії діють в 62 країнах світу з більш ніж 4500 магазинів. Це — другий за величиною глобальний ритейлер одягу, після іспанської корпорації Inditex. Компанія була заснована в 1947 році Ерлінгом Перссоном. Тоді був відкритий магазин жіночого одягу Hennes (зі швед. — «для неї») в місті Вестерос (Швеція). Пізніше, в 1968 році Ерлінг Перссон запускає магазин для мисливців та рибалок Mauritz Widforss. До асортименту додається лінії одягу для чоловіків і дітей, назва компанії змінюється на Hennes & Mauritz.

    У 1974 році компанія вийшла на Стокгольмську фондову біржу. Потім в Лондоні, в 1976 році, за межами Скандинавії відкрився перший магазин. 31 березня 2000 року в Америці відкрився перший магазин, на П’ятій авеню в Нью-Йорку, що відзначило початок розширення присутності бренду за межами Європи. З 2008-го бренд продає товари для дому. У вересні 2013 року відкрився 3-тисячний магазин H&M у Ченду в Китаї.

    Чим займається H&M, крім випуску одягу?

    Компанія здійснює виробництво і торгівлю одягом. Крім одягу H&M пропонує покупцям різні товари для інтер’єру (подушки, текстиль тощо). У компанії працюють приблизно 104 тис співробітників, обсяг продажів в 2009 році склав 118 700 млн шведських крон, включаючи ПДВ (згідно із даними Вікіпедії).

    Прихід H&M в Україну: від передісторії до призначення PR-директорки

    З ким із знаменитостей та брендів співпрацювала та співпрацює компанія у світі?

    З 2004 року компанія ввела в практику випуск колекцій у співпраці з відомими дизайнерами. Так, в листопаді 2004 року в деяких магазинах H&M була представлена ​​колекція Карла Лагерфельда. Далі, в листопаді 2005 року була випущена колекція від Стелли Маккартні, в листопаді 2006-го — колекція від авангардного нідерландського модного будинку Viktor & Rolf. У березні 2006 року компанія розпочала співпрацю з Мадонною. У червні 2007 року розробник ігор Maxis спільно з H&M випустила додаток до гри The Sims 2 — H&M Fashion Stuff. До нього були включені 60 моделей одягу та три магазини бренду.

    Прихід H&M в Україну: від передісторії до призначення PR-директорки

    Далі, в листопаді 2007 року була представлена ​​колекція італійського дизайнера Роберто Каваллі. Також в 2007 році в Шанхаї була представлена ​​колекція купальників від співачки Кайлі Міноуг. Восени 2008 року було випущено колекція у співпраці з японським брендом Comme des Garçons (англ. Comme des Garçons). В кінці 2010 року на суд публіки представлена ​​капсульна колекція, створена спільно з будинком моди Lanvin.

    В кінці 2011 року в світ вийшла колекція одягу, створена у співпраці H&M та Versace. У вересні 2012 року компанія випустила спільну осінню колекцію зі співачкою Ланою Дель Рей. Так само було знято два проморолика зі співачкою, для яких вона записала кавер-версію пісні «Blue Velvet». 6 листопада 2014 року побачила продаж спільна колекція H&M і дизайнера Олександра Венг. Восени 2015 року H&M розробила колекцію одягу «H&M x Balmain» спільно з дизайнером модного будинку Balmain Олів’є Рустеном. У листопада 2015  H&M випустила новорічну колекцію одягу спільно з Кеті Перрі.

    Хто очолить піар та маркетинг H&M в Україні?

    Цей напрямок в Україні очолюватиме Ольга Олійник. Раніше вона працювала якHead of PR & Marketing в одному з найбільших українських інтернет-маркетів одягу Lamoda.ua. До того Олійник також майже 3 роки працювала на посаді Senior Marketing Specialist у компанії PricewaterhouseCoopers (PwC). Про призначення стало відомо зі сторінки Ольги у Facebook. RAU цитує: «H&M для мене — це як вища ліга — дуже круто, але й вкрай відповідально. Попереду the most challenging and exited період в якості PR& Marketing Manager найбільш очікуваного фешн-бренду в Україні. Засукаємо рукава, відкриваємо креативні чакри та з понеділка приступаємо до роботи».

    Ольга Олійник

    Фото: RAU

    На своїй новій посаді Олійник відповідатиме за реалізацію та координацію коротко- та довгострокових маркетингових та PR-планів, цілей та стратегій Н&M в Україні. Також вона опікуватиметься активізацією продажів бренду та підтримкою заходів, котрі пов’язані із співпрацею з локальним відділом продажів.

    Як раніше стало відомо журналістам LIGA.net, перший магазин компанії в Україні відкриють у найбільшому столичному ТРЦ — Lavina Mall. На початку 2018-го ритейлер розпочав пошуки не лише топ-менеджменту, а й персоналу для українського підрозділу.

    Share
    Написати коментар
    loading...