Реклама

У Львові працюють над 7 проектами, котрі мають змінити місто на краще

До кінця 2018-го у Львові реалізують низку проектів, котрі мають змінити на краще громадський простір міста у різних його районах
Čytaty latynkoju
У Львові працюють над 7 проектами, котрі мають змінити місто на краще
  1. Головна
  2. Місто
  3. У Львові працюють над 7 проектами, котрі мають змінити місто на краще
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
До кінця 2018-го у Львові реалізують низку проектів, котрі мають змінити на краще громадський простір міста у різних його районах

Оновлення простору під Глинянською брамою

Рів у Глинянською брами (це територія комплексу Бернардинського монастиря) збираються перетворити в плоский фонтан. Рів заллють водою, а навколо облаштують пішохідний простір – посадять дерева і кущі, оновлять освітлення і місця для сидіння. Також забезпечать доступ для людей з обмеженими можливостями. На реалізацію проекту вже передбачили кошти в міському бюджеті.

Громадський простір на Сихові

Переможець конкурсу на облаштування цієї ділянки авторська «Група 109» планує зробити тут зелені зони, амфітеатр, фонтани, ковзанку. Умовно площу розділять на дві зони:

  • нижня, «тиха» зона, буде відділена від магістралей насипом і призначена для пасивного відпочинку;
  • горішня буде дотичною до Центру Довженка на рівні першого поверху.

У зоні відпочинку зроблять поглиблення. У дощовий період воно буде служити резервуаром для води, взимку — ковзанкою. Влітку на площі працюватимуть фонтани.

Оновлення ​​Галицької площі

У Львові планують реконструювати Галицьку площу між Соборною площею та вулицею Князя Романа. Розробкою концепції займалися активісти Urbanideas.

З площі приберуть кіоски, збільшать вільний простір біля зупинки громадського транспорту і біля переходів, зроблять нове освітлення. Також реконструюють простір поруч з фонтаном і сам фонтан. Перед початком ремонтних робіт на цій території проведуть археологічні розкопки.

Меморіал Небесної Сотні

У парку «Високий замок» у Львові створять меморіал Небесної Сотні. У дах споруди вріжуть імена героїв Небесної Сотні, крізь які в дощові дні буде просочуватися вода, нагадуючи сльози. А в сонячну погоду промені будуть символізувати світле майбутнє. Проект переміг на конкурсі на кращий пам’ятник Небесної Сотні, пізніше місцева влада спільно з родинами загиблих героїв затвердили місце, де буде розташований меморіал.

Громадський простір і очищення озера у Винниках

У передмісті Львова планують очистити місцеве озеро і облаштувати навколо нього якісну інфраструктуру для відпочинку. Тут укріплять береги і дамби, а дно вистелять спеціальними матеріалами, які будуть перешкоджати забрудненню ґрунтових вод. Саме озеро розширять за рахунок штучних водойм (басейнів відкритого типу), а навколо нього облаштують нові пляжі. Роботи над проектом вже почалися: з озера спустили всю воду, щоб очистити дно від мулу.

Перші «висотки» у Львові

Восени 2017 року міський виконавчий комітет затвердив будівництво житлових комплексів на місці колишнього кінотеатру «Галичина» на вулиці Любінській, 93. Найвища будівля буде налічувати 20 поверхів. Також містобудівні умови були видані для будівництва 22-поверхового житлового будинку на проспекті Чорновола, поруч з ТЦ «Інтерсіті».

Пішохідна алея на вулиці Гашека

Майбутня алея розташована поруч зі Стрийським автовокзалом і військовим містечком, де немає жодного парку. Тут облаштують суспільний простір і міні-площк. На прохання жителів облагородять тут також замінять мощення, облаштують клумби. Для дітей вирішили зробити геопагорби з гумовим покриттям та інтерактивний простір для ігор.

Нагадаємо, нещодавно ми публікували добірку із 10 урбан-новин10 новин початку травня з українських міст, про які варто знати початку травні з різних українських міст.

Share
Написати коментар
loading...