Реклама

Український фармакологічний гігант інвестує значні кошти у свої заводи

Український гігант виробництва ліків — компанія «Фармак» — має на меті суттєво розширити виробництво, і тому інвестує додаткові кошти у розвиток
Čytaty latynkoju
Український фармакологічний гігант інвестує значні кошти у свої заводи
  1. Головна
  2. Креатив
  3. Український фармакологічний гігант інвестує значні кошти у свої заводи
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Український гігант виробництва ліків — компанія «Фармак» — має на меті суттєво розширити виробництво, і тому інвестує додаткові кошти у розвиток

У 2018 році сума інвестицій компанії в українські фармакологічні заводи збільшиться — і складе 638 млн грн.

На що буде використано обсяг інвестицій

В першу чергу кошти підуть на будівництво нової лінії з виробництва таблетованих ліків. Це дасть змогу збільшити випуск цієї лікарської форми препаратів вдвічі – до 3 млрд таблеток на рік. Таку інформацію оприлюднив «Національний промисловий портал» із посиланням на Delo.ua. За 2017 рік в розвиток виробничих потужностей твердих лікарських форм було вже інвестовано близько 150 млн грн.

Також компанія вже укомплектувала біотехнологічну лабораторію, яка дозволяє змоделювати процес отримання діючої речовини (основний компонент ліків, який володіє терапевтичними властивостями). Сума інвестицій у це склала близько 60 млн грн.

Які додаткові напрямки розвиватиме компанія

«Фармак» скерує частину інвестицій на нарощування компетенції в області біотехнологій. «Ми активно працюємо над отриманням власних генно-інженерних білків терапевтичного призначення. Ми плануємо всебічно характеризувати ці речовини, робити з них готові лікарські форми. Проводити доклінічні і клінічні дослідження. Після цього ми зможемо говорити про будівництво промислового біотехнологічного виробництва«, — розповів про перспективні напрямки на найближчі 5 років технічний директор «Фармак» Андрій Гой.

Також компанія буде інвестувати у модернізацію виробництва. Кошти підуть на закупівлю обладнання для лабораторій та запровадження інформаційних технологій. Додатково на проведення досліджень та розробку нових ліків «Фармак» планує витратити 290 млн грн.

Що відомо про «Фармак»

Приватне акціонерне товариство «Фармак» є українським виробником лікарських засобів. Компанія має 5 лабораторій та свій лабораторно-технологічний комплекс для проведення науково-практичних досліджень і розробки нових препаратів. Підприємство у Києві має 19 виробничих ліній.

Нагадаємо, раніше ми повідомлялиМОЗ запровадить «електронний рецепт» у 5 регіонах країни, що Міністерство охорони здоров’я України запровадить електронні рецепти у 5 регіонах в якості пілотного проекту.

Share
Написати коментар
loading...