Реклама

Google створив VR-дудл про автора «Мандрівки на Місяць»

Вчора, 3 травня, в Google з'явився дудл, присвячений французькому фокуснику і кінематографістові початку ХХ століття Жоржу Мельєсу. Розробники вперше використали технології віртуальної реальності
Čytaty latynkoju
Google створив VR-дудл про автора «Мандрівки на Місяць»
  1. Головна
  2. Кіно і серіали
  3. Google створив VR-дудл про автора «Мандрівки на Місяць»
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Вчора, 3 травня, в Google з'явився дудл, присвячений французькому фокуснику і кінематографістові початку ХХ століття Жоржу Мельєсу. Розробники вперше використали технології віртуальної реальності

На головній сторінці Google з’явився анімаційний «Back to the Moon». Він знятий спеціально для власників VR-шоломів і гарнітур, передає vokrugsveta.ua.

Інтерактивний панорамний дудл у віртуальній реальності (VR), розроблений спільно командами Google Інтерактивні короткометражки, Google Arts & Culture і Французької сінематеки, можна подивитися за допомогою спеціального додатку, а можна — просто в Youtube (тоді ролик буде «всього лише» панорамним).

Жорж Мельєс був не тільки ілюзіоністом, а й режисером, майстром кінотрюків. Анімаційне відео в стилі ретро показує основні кінотрюки, винайдені Мельєсом і застосовані ним у фільмах, яких налічується понад 500.

Що привніс Жорж Мельєс в кінематограф

Мельєс придумав, як створювати кінотрюки за допомогою стоп-кадру, покадровой зйомки, подвійний і багаторазової експозиції тощо. Всі ці фокуси, що зачаровували глядачів початку ХХ століття наочно показані в гугловському дудлі:

  • зникнення або подвоєння предметів
  • миттєва зміна костюмів
  • імітація води або космічного простору
  • Користуючись лише театральним устаткуванням, ілюзіоніст-режисер відтворив сонячне затемнення у фільмі «Сонячне затемнення та інші космічні події».

Як багато фантастів, він виявився провісником: серед його фільмів не тільки «Подорож на Місяць», а й «Тунель під Ла-Махаємо».

Жорж народився в заможній родині і багато часу присвячував своїм хобі, зокрема — фокусам. Після перегляду фільму братів Люм’єр вирішив самостійно знімати кіно, купив англійську камеру і незабаром заснував свою студію. У кіно є де розгулятися фантазії ілюзіоніста. «Ви — маги, ви — русалки, шукачі пригод, чарівники. Давайте помріємо разом зі мною», — закликав він глядачів.

Нагадаємо, раніше ми писали«Викрадена принцеса» стала найкасовішим українським анімаційним фільмом про стрічку «Викрадена принцеса: Руслан і Людмила», який став найкасовшим українським анімаційним фільмом.

Share
Написати коментар
loading...