Реклама

«Жити по-новому» — всі анонси та зміни Facebook на 2018 рік

Майже все, що команда Facebook представила на F8 2018, спрямоване на об’єднання людей. Віртуальна реальність — аби ви могли грати у Boggle зі своїми друзями в будь-якому куточку світу. Messenger — інструмент для зв’язку власників бізнесів із клієнтами. Про побачення у Facebook, відеочати в Instagram та інші нововведення — у конспекті з першого дня конференції
Čytaty latynkoju
«Жити по-новому» — всі анонси та зміни Facebook на 2018 рік
  1. Головна
  2. Історії
  3. «Жити по-новому» — всі анонси та зміни Facebook на 2018 рік
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Майже все, що команда Facebook представила на F8 2018, спрямоване на об’єднання людей. Віртуальна реальність — аби ви могли грати у Boggle зі своїми друзями в будь-якому куточку світу. Messenger — інструмент для зв’язку власників бізнесів із клієнтами. Про побачення у Facebook, відеочати в Instagram та інші нововведення — у конспекті з першого дня конференції

Півтори години, допоки тривала презентація га F8 2018, були переповнені способами, у які команда планує зробити екосистему соцмережі більш соціальною. На конференції навіть з’явилася зірка Instagram — карликовий шпіц допоміг CEO Facebook представити нові фільтри доповненої реальності. Про ці та інші ключові тези події — далі в матеріалі.

Віртуальна реальність від Цукерберґа

Під час конференції оголосили про початок продажу автономної гарнітури віртуальної реальності Oculus Go. Від 1 травня ґаджет можна придбати у 23 країнах (в Україні поки що він недоступний). Версія Oculus Go з 32 ГБ пам’яті коштує $199. За модель із 64 ГБ пам’яті потрібно заплатити $249.

Facebook також представила декілька нових VR-додатків — Oculus TV і Oculus Venues. Перший, зокрема, дозволяє вам стрімити Netflix або Hulu і переглядати картинку за допомогою окулярів віртуальної реальності. Oculus Venues робить те ж саме для живих концертів, спортивних подій та комедійних шоу.

Також команда Facebook оголосила про інтеграцію 3D-публікацій у Facebook Camera AR. Влітку 2018-го з’являться ще й 3D-фото. Ця функціональність дозволить використовувати камеру смартфона для створення зображень у 3D-форматі, якими можна буде ділитися в соцмережі.

Новою ціновою політикою Facebook намагається переконати людей у тому, що VR може бути легким, доступним і навіть інтуїтивно зрозумілим

Про побачення у Facebook

У Facebook також оголосили про запуск власного сервісу знайомств, який стане частиною основного додатка соцмережі. Користувачам запропонують завести окремий профіль для знайомств онлайн. Система підбиратиме пару на підставі зазначених в анкеті вподобань, спільних інтересів і знайомих.

Принцип знайомств у Facebook Dating нагадує вже відомий Tinder, чи не так? Та, окрім того, в сервісі буде доступна можливість підбору партнера на підставі спільних інтересів у Групах і Подіях. За словами Марка Цукерберга, сервіс призначений для «побудови реальних, довготривалих відносин, а не лише для випадкових зв’язків».

До речі, уся інформація про знайомства в соцмережі буде прихована від друзів користувача. Тобто ваші друзі не зможуть дізнатися з ким ви ходили на побачення. Тестування побачень у Facebook розпочнеться цьогоріч, однак дещо пізніше. Тоді власне й обіцяють розкрити подробиці цього нововведення.

Що нового в Instagram

Любите список відтворення музичних композицій, який слухаєте на Spotify? Тепер ви можете поділитися ним безпосередньо у своїй розповіді в Instagram. Це стало можливим завдяки новій інтеграції з платформою. Також у соцмережі з’явилася можливість завантажувати кадри безпосередньо з програми GoPro. Найближчим часом в Instagram і WhatsApp з’явиться можливість здійснювати групові дзвінки. Наразі цю функціональність уже тестують. Скільки людей зможе одночасно брати участь у розмові, поки точно невідомо. У презентації компанії відеочат вела група з 4 осіб.

Компанія каже, що незабаром будуть інтегровані й інші додаткові програми. Instagram отримає оновлений розділ «Пошук і цікаве» (Explore) та нові фільтри й ефекти на основі представленої минулоріч AR-платформи Facebook Camera Effects Platform.

До речі, нові фільтри доповненої реальності в Instagram презентувала зірка соцмережі — песик.

Кумедний пес Jiff Pom, який має понад 8,6 млн Instagram-підписників, ефектно продемонстрував новинку публіці

Messenger як інструмент для бізнесу

Вам може бути байдуже до Messenger, але він потрібний багатьом підприємствам і компаніям. Бізнеси надсилають та отримують щомісяця 8 млрд повідомлень через цей додаток. Тож Facebook видозмінює застосунок, щоби покращити цю взаємодію.

У своїй промові Марк Цукерберґ декілька разів зробив акцент на тому, що нова версія буде «швидкою й чистою». Внизу залишаться тільки три вкладки, а все зайве (наприклад, ігри) з нього приберуть. Водночас CEO Facebook розповів про запуск сервісу M Translations. Це — нова функціональність віртуального помічника зі штучним інтелектом M. Як стає зрозуміло з назви, вона призначена для перекладу рекомендацій про ті чи інші товари з маркетплейсів рідною мовою.

На старті M Translations працюватиме тільки для мовної пари англійська-іспанська й тільки в США. Однак розробники працюють над розширенням географії роботи сервісу та поповненням переліку мов.

Конфіденційність у Facebook — (не)можлива?

Ми ні про що не забули? Хіба що про той факт, що F8 відбулася одразу після скандалуОлександр Ольшанський, Internet Invest: «Це питання Цукербергу не ставлять, а даремно» з Cambridge Analityca. Тож Цукерберг визнав наявність проблем, представивши нову функціональність у сфері приватності в соцмережі. Clear History дозволяє користувачам очистити свою історію веб-перегляду від платформи та навіть відмовитися від збору таких даних.

Почати використання Clear History користувачі соцмережі зможуть найближчими місяцями. CEO Facebook також підтвердив зобов’язання компанії запобігати поширенню на платформі фейкових новин та облікових записів.

Ми вважаємо, що користувачі Facebook повинні мати можливість видалити свою історію так само, як це роблять у браузерах.

Марк Цукерберг, CEO Facebook

Такими були ключові анонси першого дня конференції F8 2018. Хочете знати більше? Маєте можливість переглянути повний запис виступів першого дня від команди CNET:

Нагадаємо, нещодавно користувачі Messenger Lite отрималиFacebook додав відеодзвінки в Messenger Lite можливість здійснювати відеодзвінки.

Share
Написати коментар
loading...