Реклама

YouTube за останній квартал 2017 видалив 8,3 млн роликів-порушників

Відеоплатформа розповіла про те, як бореться з неприйнятним контентом, використовуючи штучний інтелект. У своєму звіті YouTube також вказав ТОП-10 країн за кількістю повідомлень користувачів про спам-матеріали, заборонений контент тощо
Čytaty latynkoju
YouTube за останній квартал 2017 видалив 8,3 млн роликів-порушників
  1. Головна
  2. Новини
  3. YouTube за останній квартал 2017 видалив 8,3 млн роликів-порушників
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Відеоплатформа розповіла про те, як бореться з неприйнятним контентом, використовуючи штучний інтелект. У своєму звіті YouTube також вказав ТОП-10 країн за кількістю повідомлень користувачів про спам-матеріали, заборонений контент тощо

У період з жовтня до кінця грудня 2017-го YouTube видалив 8,3 млн відео, що містили заборонені фрагменти. З усіх видалених в останньому кварталі минулого року матеріалів понад 6 млн аналізували алгоритми штучного інтелекту. Випускати подібні звіти популярна відеоплатформа почала після шквалу критики щодо показу дітям неприйнятного контенту.

Про результати боротьби YouTube зі шкідливим контентом нарикінці 2017-го

Завдяки залученню технологій машинного навчання, більшість із неприйнятних відеороликів не отримали жодного перегляду людиною. Як зазначають у YouTube, активний розвиток систем машинного навчання дозволяє прискорити усунення неналежного контенту в різних сферах ризику: від спаму до екстримізму. Відповідний звіт містить статистичні відомості про виявлені порушення принципів спільноти.

Переважна більшість із цих відеороликів була заблокована як спам або контент для дорослих. При цьому 6,7 млн ​​роликів алгоритми штучного інтелекту позначили як такі, які потребують перевірки. Як наслідок — 76% з них були вилучені ще до того, як хтось встиг їх переглянути. На початку 2017-го лише близько 8% відео, позначених за сцени екстремізму, платформа встигала заблокувати до того, як вони наберуть 10 переглядів. Після впровадження системи машинного навчання в червні 2017 року виявлення такого контенту значно прискорилося. Наразі більше половини таких роликів блокується перш, ніж вони наберуть 10 переглядів.

У звіті також оприлюднили ТОП-10 країн-лідерів за кількістю користувацьких скарг щодо відеороликів, які містять неприйнятні сцени. України в цьому рейтингу немає, а які країни увійшли до ТОП-10 — можна дізнатися за посиланням.

Додатково відеоплатформа зазначила, що до кінця року планується поліпшити систему інформування про порушення. YouTube впроваджує історію скарг для кожного користувача. На спеціальній панелі користувач може побачити статус відео, на які він подав скаргу про порушення.

Надалі такі звіти відеоплатформа планує публікувати щоквартально.

До слова, YouTube-канал українського шоу талантів отримавYouTube-канал українського шоу талантів отримав 1 млн підписників 1 млн підписників. «Голос країни» — один з найпопулярніших серед 45 YouTube-каналів 1+1 медіа. Профіль проекту було створено у 2011 році. Сьогодні він містить випуски 8 сезонів шоу, ексклюзивні інтерв’ю та бекстейджі, а також включає відео з шоу «Голос.Діти».

Share
Написати коментар
loading...