Реклама

Професії майбутнього: чого варто навчатися вже зараз

Вимирання деяких професій унаслідок автоматизації праці вже зараз змушує хвилюватись про те, чи не замінять усіх нас колись роботи. Та у всьому можна знайти позитив — у нас є час підготуватись до майбутнього й опанувати нові вміння вже сьогодні. Які ж професії будуть у потрібні в майбутньому — читайте у матеріалі
Čytaty latynkoju
Професії майбутнього: чого варто навчатися вже зараз
  1. Головна
  2. Історії
  3. Професії майбутнього: чого варто навчатися вже зараз
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Вимирання деяких професій унаслідок автоматизації праці вже зараз змушує хвилюватись про те, чи не замінять усіх нас колись роботи. Та у всьому можна знайти позитив — у нас є час підготуватись до майбутнього й опанувати нові вміння вже сьогодні. Які ж професії будуть у потрібні в майбутньому — читайте у матеріалі

    Стрімкий розвиток технологій дедалі частіше змушує нас задуматися над тим, чи можуть машини виконувати всю роботу за людей. Величезна кількість процесів у різних сферах вже пройшла автоматизацію. З одного боку, це значно полегшило нам життя у різних його аспектах. З іншого — загроза того, що всіх нас скоро замінять роботи вже не видається такою фантасмагоричною. Та існують професії, яких людство, безперечно, потребуватиме у майбутньому. Про 5 найцікавіших із них ми вирішили розповісти.

    Менеджер із розвитку штучного інтелекту в бізнесі

    Аналітики компанії Cognizant (американська корпорація, що спеціалізується на IT та бізнес-консалтингу) допускають, що в майбутньому штучний інтелект буде здатний виконувати більшість завдань. Однак, принаймні перший час, алгоритми навряд чи зможуть самі себе продавати.

    Саме для цього на ринку з’являться експерти з розвитку бізнесу, які будуть просувати технології, розроблені компанією-замовником.

    Мережевий лікар

    Черги в поліклініку залишаться в минулому, на зміну їм прийдуть інтернет-лікарі. Такі спеціалісти вже за декілька років будуть ставити діагнози прямо в онлайн-режимі.

    Мережевий лікар буде працювати на стику медицини та IT. Насамперед, такі спеціалісти займатимуться профілактикою захворювань і діагностикою в онлайн-середовищі.

    Від редакції: до речі, першим суттєвим кроком до змін у цій сфері стало створення медичних онлайн-сервісів. Про деякі з них ми розповідали раніше в інтерв’ю — Юрій Бугай, eHealthЮрій Бугай, eHealth: «Ця система потрібна усім громадянам» та Артем Михайлюк, HELSI.meАртем Михайлюк, CEO HELSI.me: «Наша позиція — впроваджувати якісно» спеціально для Na chasi.

    Цифровий лінгвіст

    Навчити комп’ютер говорити і сприймати те, що говорить йому людина, — завдання для цифрового лінгвіста. Завдяки представникам цієї професії, машинний переклад стане точнішим, а пошуковики будуть швидше і краще нас розуміти.

    Саме цифровий лінгвіст допоможе вибудувати спілкування між людиною і комп’ютером природною мовою без втрати сенсу, обробити текстову інформацію і не загубитися в інформаційному потоці.

    Проектувальник 3D-друку в будівництві

    3D-друк — одна з найбільш обговорюваних технологій останніх років (після блокчейну, звісно). Деякі розглядають його як початок третьої промислової революції, інші ж відзначають суттєві недоліки.

    Та що би там не казали скептики, за допомогою 3D-принтера вже зараз можна збудувати будинок. У майбутньому, кількість охочих мати житло, надруковане на 3D-принтері буде зростати. Саме тому, на зміну будівельникам у майбутньому прийдуть люди, здатні навчити машину друкувати будинки за досить короткий термін.

    Тренер із майнд-фітнесу

    Хто сказав, що тренер потрібен тільки в спорт-залі? Адже натренувати можна не тільки м’язи, але й пам’ять, увагу тощо. У цьому допоможе тренер по майнд-фітнесу.

    Перераховані вище професії вже зараз активно розвиваються. Однак це не означає, що треба кидати улюблену роботу й бігти опановувати суперсучасну професію. Кожен має займатися своєю справою, а головне — любити її. Саме так вам вдасться досягнути професійного успіху.

    Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, чому людям із порушеннями слуху варто спробуватиЧому людям із порушеннями слуху варто спробувати себе у digital себе у digital.

    Share
    Написати коментар
    loading...