Реклама

365 днів із темами, які на часі

Рік тому, 24 квітня 2017-го, о 10:00 українці прочитали перші матеріали тоді ще нікому не відомого сайту «про все, що на часі знати в Україні». Зі сторінки у Facebook із 2 тис читачів до майже 2 млн переглядів за рік — таким став перший рік Na chasi. Проте лише мовою цифр усе не обмежується
Čytaty latynkoju
365 днів із темами, які на часі
  1. Головна
  2. Історії
  3. 365 днів із темами, які на часі
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Рік тому, 24 квітня 2017-го, о 10:00 українці прочитали перші матеріали тоді ще нікому не відомого сайту «про все, що на часі знати в Україні». Зі сторінки у Facebook із 2 тис читачів до майже 2 млн переглядів за рік — таким став перший рік Na chasi. Проте лише мовою цифр усе не обмежується

Редакція Na chasi за перший рік роботи:

  • оновила і збільшила склад журналістів та редакторів,
  • розширила концепцію від слогану «Все, про що на часі знати» до «Найконструктивніші новини країни»,
  • реалізувала декілька десятків матеріалів у рамках спецпроектів,
  • продемонструвала аудиторії віком від 24 до 44 років, що в Україні щодня відбувається безліч по-справжньому цікавих подій зі знаком «плюс».

Latynka do togo, як це стало мейнстрімом

Понад 80 тис переглядів, справжній буревій у ЗМі північно-східного сусіда тривалістю в декілька місяців та не менш активні обговорення в україномовному сегменті інтернету — все це ще навесні 2017-го спричинила публікація «Маніфесту української латинки» від редакції Na chasi.

Ще задовго до того, як Міністр закордонних справ України Павло Клімкін виголосив тезу про запровадженя української латинки, ми вже закликали серйозно поміркувати над цим питанням — і як виявилося, недаремно.

Ознайомитися із Маніфестом >>

Еволюція рубрик

Рік тому наш сайт складався зі стрічки новин-рерайтів та статей-перекладів з інших ресурсів. За цей рік ми додали:

  • Ексклюзивні новини від провідних українських компаній та стартапів (ребрендинг BlaBlaCarBlaBlaCar здійснив ребрендинг та запустив новий алгоритм пошуку попутників, незвичні українські проекти на Kickstarter)
  • Дайджести щотижневих подій — аби киянам та туристам у столиці України було куди піти і що побачити.
  • Добірки корисних сайтів та сервісів — щоби кожен міг «прокачати» свій проект та себе.
  • Бліц-опитування експертів різних галузей — щоби дізнатися неупереджену точку зору стосовно тем, які на часі.
  • Авторські інтерв’ю та ексклюзивні розмови — для усіх, хто хоче знати більше про український бізнес, стартапи, технології, міста та креативні індустрії.
  • Репортажі з конференцій та презентацій — щоби передати вам атмосферу з місця подій.
  • Кейси провідних українських та закордонних компаній — щоби розповісти, як українці вміють створювати нове не гірше за своїх закордонних колег та партнерів.
  • Картки — щоби за допомогою пояснювальної журналістики зробити складне простішим.
  • Рубрика «Цифри» із показниками економіки — щоби проілюструвати перебіг реформ в Україні та боротися зі стереотипами про «занепад», «зраду» та «зубожіння».

Відмова від банерів на користь спецпроектів

«Київстар», alterhaus, MOYOЧому комп’ютер має бути потужним — версія HP, FEX.net, iHUB, UNIT.City, Moja FirmaWiseCow — лише деякі з компаній та брендів, які співпрацювали із нами цьогоріч.

Ми не продаємо покази банерів

— ми пропонуємо втілення ідей у форматі нативної реклами, із гарантованим потраплянням матеріалів до поля зору цільової аудиторії та цікавою історією навіть для тих читачів, які ще не купували товарів чи послуг конкретного бренду.

Ознайомитися із вартістю та форматами >>

Ми не цураємося поєднувати стилі, жанри та верстку у своїх спецпроектах та авторських матеріалах. Побачити, як це виглядає у дії, ви можете на прикладі декількох наших публікацій за минулий рік:

Як підготуватися до 4G в Україні — поради від Київстар

10 причин відвідати iForum-2018 Віра Горват, iHUB Lviv: «Тут не буває кризи ідей»

Світові тренди дизайну житла для українців

Переглянути усі спецпроекти >>

Перший матеріал зі 100+ тис переглядів

Абсолютним хітом нашого видання за перший рік роботи стала добірка корисних онлайн-сервісів для усіх, хто хоче грамотно писати та говорити українською — навіть якщо ви не працюєте у сфері медіа.

Дізнатися, які сервіси зроблять вашу українську бездоганною >>Як перевіряти та редагувати тексти українською мовою без помилок

365 днів із темами, які на часі

41 фахівець своєї справи регулярно ділиться досвідом, цікавими напрацюваннями, порадами та знахідками із читацькою аудиторією Na chasi.

Рік експериментів

Окрім текстів, за минулі 365 днів ми також спробували формат відеооглядів:

опублікували декілька випусків подкасту Na chasi Weekly — і маємо намір продовжити цю справу:

і звичайно ж, почали експериментувати із тестами для наших читачів.

Дізнатися більше про нас >>

365 днів із темами, які на часі

Пишучи про серйозні та важливі речі, ми вміємо зберігати почуття гумору

Ми вдячні усім читачам, які нас підтримували, заохочували, критикували протягом нашого першого року.

Також хотів би подякувати першому складу команди Na chasi, з яким починали втілювати концепцію видання у життя — і побажати натхнення новому складу редакції, перед яким тепер стоїть чимало нових викликів.

На часі — не лише найконструктивніші теми країни, але й зміни. Далі буде, адже перший крок — це початок довгого шляху. Сподіваємося, ви йтимете ним разом із нами.

Ми у Facebook | Ми у Twitter | Наш канал у Telegram

Share
Написати коментар
loading...