Реклама

Литовські інструктори долучаються до вишколу української армії

Україна та Литва домовилися про залучення інструкторів Збройних сил Литви для підготовки українських військовослужбовців за програмою «Багатонаціональній тренувальній місії – Україна»
Čytaty latynkoju
Литовські інструктори долучаються до вишколу української армії
  1. Головна
  2. Новини
  3. Литовські інструктори долучаються до вишколу української армії
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Україна та Литва домовилися про залучення інструкторів Збройних сил Литви для підготовки українських військовослужбовців за програмою «Багатонаціональній тренувальній місії – Україна»

Про залучення литовських інструкторів йшлося на переговорах начальника Генштабу – головнокомандувача Збройних сил України Віктора Муженка та міністра національної оборони Литви Раймундаса Каробліса. На часі дізнатися, про що говорили керманичі армій двох європейських держав та чого іноземні інструктори навчать українських армійців.

Чого навчатимуть литовські військові наших бійців 

На зустрічі обговорювалися питання продовження військової співпраці. Головний фокус розмови зосередили на залученні інструкторів ЗС Литви для підготовки українських військовослужбовців за вказаною програмою та у сфері військової освіти. Сторони також обмінялися думками щодо актуальних питань регіональної безпеки і перспектив розвитку двосторонніх відносин між Україною та Литвою в оборонній сфері. Не оминули увагою і ситуацію на сході України. Українська сторона подякувала уряду і народу Литви за організаційну та матеріальну допомогу, яку Україна отримала від литовських партнерів під час протистояння агресії з боку північно-східної сусідки.

На розташованому в Західній Україні полігоні Яворів литовські військові разом з колегами з США, Канади, Польщі та Сполученого Королівства будуть навчати українців плануванню операцій, будуть проводити і оцінювати навчання, стрільби та інше. Додамо, що інструктори із Литви працюють над поліпшенням стандартів в українській армії та фаховим зростанням наших військовослужбовців із 2015 року.

Нагадаємо, що військова служба правопорядку в Україні реформується. Їй на заміну має прийти військова поліція. Її створюютьАрмія за 7 днів: гелікоптери для кордону та військова поліція за стандартами НАТО за стандартами Північноатлантичного Альянсу. Військових готують за стандартами НАТО. Більша половина тримісячного курсу підготовки для 60 військовослужбовців ВСП ЗС України вже позаду. Заняття проводять як підготовлені українські інструктори, так і фахівці військової поліції Збройних сил Канади, Литви, Данії, Польщі та Великої Британії. План навчання складається з десяти модулів.

Share
Написати коментар
loading...