Реклама

Українські митниці обладнають високоточними сканерами

Державна фіскальна служба розпочала тендерні процедури із закупівлі 10 скануючих систем стаціонарного типу для оснащення пунктів пропуску. Про це повідомив виконуючий обов'язки голови відомства Мирослав Продан
Čytaty latynkoju
Українські митниці обладнають високоточними сканерами
  1. Головна
  2. Креатив
  3. Українські митниці обладнають високоточними сканерами
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Державна фіскальна служба розпочала тендерні процедури із закупівлі 10 скануючих систем стаціонарного типу для оснащення пунктів пропуску. Про це повідомив виконуючий обов'язки голови відомства Мирослав Продан

Закупівлі здійснюватимуться за принципом «під ключ», тобто забезпечуватиметься весь комплекс заходів: від закупівлі самого обладнання до введення його в експлуатацію та подальшого гарантійного обслуговування. Українські митниці продовжують удосконалюватися.

Для чого встановлюють сканери на державному кордоні 

Встановлення цих скануючих систем у пунктах пропуску дозволить ефективно протидіяти проникненню контрабандних вантажів на митну територію України. У той же час сканування вантажних транспортних засобів прискорить процедури митного контролю для сумлінного бізнесу. Кошти, передбачені на закупівлю цих скануючих систем, ще минулого року були виділені українській митниці на технічне оснащення кордону за рахунок перевиконання показників із забезпечення надходжень митних платежів до бюджету. За словами Продана, загальна вартість цих закупівель становить близько 1,3 млрд грн.

Нагадаємо, що більше половини митних оформлень українці здійснюютьБільше половини митних оформлень здійснюють через «єдине вікно» через «єдине вікно». До переліку місць митного оформлення товарів із застосуванням інформаційного обміну між ДФС та іншими державними органами за принципом «єдиного вікна» включено усі місця митного оформлення, розташовані у пунктах пропуску через державний кордон України. Для реалізації новацій ДФС доопрацювала розроблений нею спеціальний програмно-інформаційний комплекс, інтегрований в автоматизовану систему митного оформлення «Інспектор».

Найбільший відсоток оформлень товарів підприємствами із застосуванням «єдиного вікна» мають:

  • Полтавська – 100%,
  • Луганська – 97,1%,
  • Львівська – 93,7%,
  • Тернопільська – 93%,
  • Івано-Франківська митниця ДФС – 92,5%.

Нагадаємо, зз 1 лютого 2018 року «єдине вікно» стало обов’язковимОприлюднено рівень інтенсивності використання «єдиного вікна» на митниці до використання по всій території країни з певними перехідними положеннями. За словами Данилюка, нині набагато складніше щось сховати при проходженні процедур розмитнення, бо всі документи на розмитнення товарів подаються завчасно. Тому на момент прибуття на митницю вантажі вже зареєстровані в різних службах. Тоді дуже складно зробити так, щоб якась машина проскочила непоміченою або уникла якогось із видів контролю, стверджує Міністр фінансів України.

Share
Написати коментар
loading...