Реклама

Вас не взяли на роботу мрії — що далі

«На жаль, ви нам не підходите», — таке часто можна почути від рекрутерів чи HR-менеджерів. Фраза прозвучала — і здається, що шанс отримати роботу мрії втрачено. Як діяти, коли вам відмовили?
Čytaty latynkoju
Вас не взяли на роботу мрії — що далі
  1. Головна
  2. Історії
  3. Вас не взяли на роботу мрії — що далі
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
«На жаль, ви нам не підходите», — таке часто можна почути від рекрутерів чи HR-менеджерів. Фраза прозвучала — і здається, що шанс отримати роботу мрії втрачено. Як діяти, коли вам відмовили?

    Відмова роботодавців — неминучий атрибут реальності для усіх, хто шукає роботу. На жаль, не часто зустрічаються фахівці, яким ніколи не відмовляли. Саме тому до відмов варто ставитися простіше і не сидіти тижнями, оплакуючи втрачений шанс. Сприймайте відмову як цінний життєвий досвід і робіть правильні висновки — тоді все вийде.

    Як з’ясувати причини?

    В той момент, коли ви почуєте чи прочитаєте, що не підходите на вакансію, тримайте себе в руках, не нервуйтеся, навіть, якщо всередині вас ураган. Далі — запитайте чому саме ви не підійшли для цієї роботи. Звісно, не факт, що вам дадуть правдиву відповідь, але спробувати варто.

    Отримавши відповідь, подякуйте людині, з якою спілкуєтесь за уважне ставлення і щиро побажайте успіхів в пошуку співробітників.

    Як проаналізувати свою поведінку?

    Повернувшись додому, ретельно та спокійно проаналізуйте весь хід співбесіди при прийомі на роботу. Згадайте всі питання й відповіді (як рекрутера, так і свої). Подумайте, що могло не сподобатись представнику компанії у вашій кандидатурі.

    Причин відмови може бути безліч. Одні з найпоширеніших — це нестача (або надлишок) професійного досвіду, незнання технологій, невідповідність до цінностей компанії тощо.

    Вам необхідно об’єктивно оцінити себе і визначити чи дійсно ви підходите для цієї роботи. Також проаналізуйте, як ви поводилися на інтерв’ю (від зовнішнього вигляду до манер). І зрештою подумайте, що можна було би змінити і як варто було би поводитися та про що говорити під час наступної співбесіди.

    Робота над помилками дуже важлива. Якщо ви добре її виконаєте, то можливо, наступна співбесіда стане для вас новим етапом у кар’єрі.

    Як налаштуватися на успіх?

    Позитивне мислення ще нікому не завадило. Саме тому з ентузіазмом приступайте до пошуку нових вакансій. Якщо потрібно, внесіть зміни до резюме, розставте в ньому правильні акценти, виділіть свої сильні боки й детально пишіть ваш досвіду.

    Готуйтеся до співбесід:

    • пошукайте в інтернеті інформацію про компанію,
    • продумайте відповіді на складні питання, в тому числі й особисті,
    • будьте готові розповісти про свої вміння та недоліки, пояснити перерви в роботі та особливі досягнення.

    Впорядкуйте ваші соціальні мережі, адже тепер роботодавці звертають на них особливу увагу.

    Як шукати можливості?

    Вільний від співбесід та пошуку вакансій час намагайтеся приділити цікавим подіям та підвищенню кваліфікації. Часом на лекціях чи воркшопах за кілька годин можна здобути стільки цікавих і корисних знань, як за півроку академічного навчання. На різних майстер-класах та курсах можна завести корисні контакти, які допоможуть з пошуком роботи.

    І найважливіше — вірте в себе. І нехай пошук нової роботи буде успішним.

    До слова, минулі декілька років все більшої популярності в Україні та світі набуває робота з дому. Про те, чому віддалена робота підходить не всім — пропонуємо дізнатися з нашого матеріалуЧому віддалена робота підходить не всім.

    Share
    Написати коментар
    loading...