Реклама

У Чернівцях запускають тролейбуси на автономному ходу

У Чернівцях почали тестувати нові тролейбуси Дніпро Т203 на автономному ходу, які курсують в мікрорайони, де поки відсутня система тролейбусних електроліній. Про це повідомляє ЦТС з посиланням на «Пасажирський транспорт»
Čytaty latynkoju
У Чернівцях запускають тролейбуси на автономному ходу
  1. Головна
  2. Новини
  3. У Чернівцях запускають тролейбуси на автономному ходу
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
У Чернівцях почали тестувати нові тролейбуси Дніпро Т203 на автономному ходу, які курсують в мікрорайони, де поки відсутня система тролейбусних електроліній. Про це повідомляє ЦТС з посиланням на «Пасажирський транспорт»

Перший пробний рейс наразі виконано. Далі деякі регламентні роботи – і нові тролейбуси з автономним ходом курсуватимуть Чернівцями із заїздом в центр Садгори.

Що відомо про технологічну новинку Чернівців

Поставки тролейбусів «Дніпро Т203» в Чернівці почалися 10 квітня. Сюди прибули перші два з 4 тролейбусів. Згідно з технічним завданням, машина повинна бути забезпечена системою автономного ходу на базі акумуляторних батарей з запасом не менше 15 км. Крім того, передбачений кондиціонер кабіни водія і салону. Вартість одного такого тролейбуса становить 7,5 млн гривень.

Нагадаємо, що Європейський Союз надає ЧернівцямЄС надає Чернівцям понад €1 млн на енергоефективність понад €1 млн енергоефективність. За 27 місяців у Чернівцях мають намір виготовити та затвердити проектно-кошторисні документи для зовнішнього освітлення та для встановлення сонячних панелей. Також у цей термін мають провести енергоаудит вуличного освітлення та замінити 5300 натрієвих ламп вуличного освітлення на світлодіодні. У планах – прокладення 146 км проводів ліній зовнішнього освітлення та становити 6 установок енергії сонця для освітлення дитячих майданчиків у трьох районах міста. Загальна вартість проекту складає €1 млн 500 тис, з яких внесок Європейського Союзу становить  €1 217 891, а департаменту ЖКГ – до  €324 133.

Нагадаємо, що «Богдан» планує збільшити«Богдан» збільшить автономний хід тролейбусів автономний хід тролейбусів. Для забезпечення можливості руху тролейбуса без під’єднання до контактної мережі тролейбуси обладнані літій-іонними батареями. Дальність автономного ходу від однієї зарядки акумуляторів залежить від кількості встановлених акумуляторів. Літій-іонні акумулятори в конструкції тролейбуса дають можливість вийти за межі контактної мережі, доходити до найвіддаленіших районів і долати невеликі перешкоди, не створюючи затори на міських магістралях. Такі тролейбуси можуть стати ідеальним рішенням для віддалених, спальних, районів міста і навіть найближчого передмістя. Використання подібного виду транспорту значно заощадить витрати на інфраструктуру, так як зведення електричної контактної мережі повсюдно буде не обов’язковим. Автономний хід дає можливість об’єднати декілька тролейбусних маршрутів в один.

 

Share
Написати коментар
loading...