Реклама

На Запоріжжі на місці сміттєзвалища збудували сонячну станцію

У запорізькому селищі Веселе, на території Веселівської територіальної громади, вже другий місяць працює нова сонячна електростанція. Збудували її на місці колишнього смітника
Čytaty latynkoju
На Запоріжжі на місці сміттєзвалища збудували сонячну станцію
  1. Головна
  2. Креатив
  3. На Запоріжжі на місці сміттєзвалища збудували сонячну станцію
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
У запорізькому селищі Веселе, на території Веселівської територіальної громади, вже другий місяць працює нова сонячна електростанція. Збудували її на місці колишнього смітника

У будівництво «СЕС Солар Парк Веселе» потужністю 16 МВт інвестори вклали €16 млн (в т.ч. 10,5 млн банківської позики). Сучасний об’єкт з’явився на місці величезного,  закинутого ще з 1991 року сміттєзвалища на околиці селища.

Як вдалося реалізувати цей проект 

Реалізувати такий проект в Запорізькій області вдалося завдяки активній позиції керівництва Веселівської ОТГ. Як розповідає гендиректор ТОВ «Солар Парк Підгородне» Юрій Гордєєв, в територіальній громаді інвестору пообіцяли сприяння в вирішенні необхідних бюрократичних питань та допомогу у підготовці земельної ділянки. За словами фахівця, на даний момент в громаді набагато простіше підготувати всі необхідні документи для відкриття станції.

Створення СЕС відбулося у найкоротші терміни: у вересні 2017-го тут почалося будівництво, а в березні станція вже почала свою роботу. В результаті компанія реалізувала свої бізнес-плани, а територіальна громада залучила великі інвестиції і реалізувала свої інтереси: 22 робочих місця (не рахуючи співробітників служби охорони), надходження до місцевого бюджету (зокрема, плата за оренду 20 гектарів землі) і розвиток інфраструктури.Також  інвестор упорядкував територію земельної ділянки і осучаснив електропідстанцію населеного пункту для потреб роботи станції. «СЕС Солар Парк Веселе» – це станція зі стаціонарною установкою сонячних панелей. Іншими словами, панель не рухається, як соняшник, за сонцем протягом дня, а залишається в одному положенні.

Нагадаємо, що «Ощадбанк» надаватиме українцям«Ощадбанк» надаватиме українцям «зелені» кредити «зелені» кредити. Банк запустив нову кредитну програму для фізичних осіб «Зелена енергія». В її рамках можливо отримати кредити на придбання та встановлення обладнання, що забезпечує вироблення «зеленої» енергії, а саме переробку сонячної, вітрової, теплової, водної енергії на електричну.

Share
Написати коментар
loading...