Реклама

Nielsen вивчила, на що витрачають гроші українці

Індекс споживчої довіри в Україні зростає п’ятий квартал поспіль. На думку аналітиків Nielsen, стабільне зростання індексу вказує на повільне, але впевнене відновлення настроїв українських споживачів
Čytaty latynkoju
Nielsen вивчила, на що витрачають гроші українці
  1. Головна
  2. Креатив
  3. Nielsen вивчила, на що витрачають гроші українці
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Індекс споживчої довіри в Україні зростає п’ятий квартал поспіль. На думку аналітиків Nielsen, стабільне зростання індексу вказує на повільне, але впевнене відновлення настроїв українських споживачів

За підсумками четвертого кварталу 2017 року індекс склав 61 пункт (що на 3 пункти вище, ніж в ІІІ кварталі 2017 року, і на 9 пунктів, ніж в IV кварталі роком раніше). Такими є результати дослідження споживчої довіри The Conference Board Global Consumer Confidence Survey, підготовленого в співпраці з Nielsen. Значення індексу вище 100 пунктів говорить про переважання в країні оптимістів, нижче 100 пунктів – песимістів, а значення в 100 пунктів свідчить про рівновагу між оптимістичними і песимістичними очікуваннями від майбутнього. На часі дізнатися, яку позицію займають українці.

Як розраховується індекс споживчої довіри 

Індекс розраховується за 3 показниками: оцінки споживачами перспектив на ринку праці в найближчі 12 місяців, рівня фінансового благополуччя в найближчі 12 місяців і готовність витрачати гроші в даний момент. Збільшення індексу споживчої довіри в IV кварталі 2017 року в порівнянні з ІІІ кварталом 2017 року пояснюється поліпшенням показників за всіма трьома індикаторами. Абсолютна більшість українців продовжують вважати, що країна знаходиться в стані кризи, при цьому число таких незначно зросло – 93% в IV кварталі 2017 року в порівнянні з 92% в IІI кварталі 2017 року. Кількість тих споживачів, які вважають, що країна не вийде з кризи в найближчі 12 місяців, знизилася до 66% в IV кварталі 2017 року в порівнянні з 74% в III кварталі 2017 року.

За що непокояться українці 

На першому і другому місцях у списку занепокоєнь українців, як і раніше, знаходяться переживання про зростання тарифів на комунальні послуги і війна – з цього приводу турбуються 29% і 28% споживачів, відповідно. У топ п’ять причин для переживань також потрапляють зростання цін на продукти харчування, економіка і здоров’я.

На що витрачають гроші українці 

У 26% українських споживачів не залишається вільних коштів після покупки товарів першої необхідності. Ті, у кого вони залишаються, витрачають вільні гроші на новий одяг (37%), роблять заощадження (29%) і розважаються поза домом (26%).

Нагадаємо, що Україна підняласяЗа рік Україна піднялася на 16 позицій у світовому рейтингу туристичної мобільності на 16 позицій у світовому рейтингу туристичної мобільності. За 2 місяці 2018 року Україна додала до списку безвізових країн чотири держав (Руанда, ОАЕ, Ніуе, Теркс і Кайкос). Це дало змогу українськи документам перейти на 32-е місце. За рік Україна піднялася на 16 позицій в рейтингу. Це дає змогу говорити про найбільш помітне зростання рівня туристичної мобільності в світі серед усіх країн. Зараз українцям відкритий безвізовий доступ до 118 країн.

Share
Написати коментар
loading...