Реклама

У Полтаві відбудеться міжнародний літературний фестиваль

Протягом трьох днів, 8-10 червня 2018 року, в Полтаві відбудеться Міжнародний поетичний фестиваль MERIDIAN POLTAVA. Участь у ньому візьмуть представники вищої поетичної ліги зі Швеції, Німеччини та України
Čytaty latynkoju
У Полтаві відбудеться міжнародний літературний фестиваль
  1. Головна
  2. Креатив
  3. У Полтаві відбудеться міжнародний літературний фестиваль
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Протягом трьох днів, 8-10 червня 2018 року, в Полтаві відбудеться Міжнародний поетичний фестиваль MERIDIAN POLTAVA. Участь у ньому візьмуть представники вищої поетичної ліги зі Швеції, Німеччини та України

MERIDIAN POLTAVA – це триденна культурологічна прогулянка Полтавою, Решетилівкою та полем Полтавської битви із зупинками в місцях, які репрезентують регіон, для поетичних читань та перформенсів. Загалом відбудеться 24 події у 14-ти локаціях.

Хто серед учасників 

Серед поетів – впливові журналісти, професори, а також члени Нобелівського комітету з літератури. Зокрема, Пер Вестберг, Дональд Бустрьом, Агнета Плейель, Езізабет Хьюрт, Мальте Перссон, Інгрід Калленбек, Ева Стакельберг, Томас Йеннефельт (Швеція), Катя Петровська (Німеччина). З українських митців на фестивалі  братимуть участь Сергій Жадан, Юрій Андрухович, Оксана Забужко, Ігор Померанцев, Галина Крук, Андрій Любка, Ірина Цілик, Міріам Драгіна та інші. Захід відбувається за підтримки Полтавської ОДА та обласної ради, Посольства Швеції в Україні, Open Society Fondation в кооперації з OSIFE.

Нагадаємо, що у Вінниці проведутьНа Поділлі проведуть фестиваль малих літератур «Острів Європа» фестиваль малих літератур «Острів Європа». Особливістю фестивалю є залучення унікальних урбаністичних «острівців» у різних точках Вінниці, прив’язаних до атмосфери літературності. Тут відбуватимуться літературні читання, дискусії інтелектуалів, перформанси та концерти, виставки й екскурсії, наповнюючи простір міста новими сенсами та видобуваючи його органічні контексти. Відвідувачі фестивалю зможуть відчути атмосферу «літературного безвізу», який органічно поєднуватиме європейських митців з їхніми українськими колегам,и – доводячи понад столітню традицію інтегрованості української культури в континентальні та світові тенденції.

«Острів Європа» – літературний проект, заснований українськими літераторками Катериною Калитко й Анною Вовченко у 2015 році. Проект покликаний артикулювати здобутки «малих» та «камерних» літератур Європи (Центрально-Східна Європа, Балкани, Середземномор’я та інші регіони, а також творчість мігрантів) та їхній зв’язок з українським історико-культурним контекстом. Реалізував події в рамках Форуму видавців у Львові, Міжнародного фестивалю «Книжковий Арсенал», Міжнародного фестивалю оповідання «Intermezzo».

Share
Написати коментар
loading...