Реклама

Майнінг, регуляція та благодійність — якою була Blockchain&Bitcoin Conference

Конференції пов’язані з технологією blockchain — це завжди масштабні події, котрі збирають підприємців, розробників та інвесторів і представників державних структур для обговорення основниї трендів у криптоіндустрії
Čytaty latynkoju
Майнінг, регуляція та благодійність — якою була Blockchain&Bitcoin Conference
  1. Головна
  2. Крипто
  3. Майнінг, регуляція та благодійність — якою була Blockchain&Bitcoin Conference
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Конференції пов’язані з технологією blockchain — це завжди масштабні події, котрі збирають підприємців, розробників та інвесторів і представників державних структур для обговорення основниї трендів у криптоіндустрії

29 березня 2018-го у КВЦ «Парковий» відбулася одна з таких конференцій, яка об’єднала трейдерів, майнерів, юристів, очільників цифрового бізнесу та представників державних відомств. Від Blockchain & Bitcoin Conference в учасників були чималі очікування, адже організатори намагалися поєнати всі актуальні теми сьогодення:

  • blockchain і криптовалюти для бізнесу;
  • майнінгМайнінг криптовалют потребує забагато електрики в Україні
  • законодавчий блок тем — тут прагнули обговорити юридичні перспективи України та досвід інших країн в урегулюванні питань криптовалют;
  • розробку blockchain-сервісів, додатків, смарт-контрактів;
  • особливості ICO для інвесторів і творців стартапів.

Blockchain-ентузіастів зібралося досить багато — серед причин можна назвати наявність серед спікерів навіть Міністра юстиції України Павла Петренка та Міністра інфраструктури Володимира Омеляна. Вкотре говорили про регуляцію і хто яким чином це бачить. Все ж, конкретних відповідей з приводу застосування технології blockchain у держсекторі не було (окрім впровадженняУряд України схвалив впровадження Blockchain для держреєстрів технології blockchain у роботу Державного реєстру речових прав на нерухоме майно і Системи електронних торгів СЕТАМ).

Регуляція, юрисдикція та інвестиції

Голова Державного агентства з питань електронного урядування України Олександр РиженкоBig data та blockchain в державних установах України — бути чи не бути розповів про складнощі впровадження технології blockchain в держсекторі. Оскільки багато років в Україні всі реєстри функціонували в досить закритому вигляді, тому забезпечити їхню доступність і взаємодію наразі досить складно. Проте у цьому напрямку є певні успіхи:

Минулого року разом з компанією Bitfury, Держгеокадастром і Міністерством юстиції було реалізовано інтеграцію технології blockchain в аукціон СЕТАМ. Впровадження таких реєстрів покликане збільшити довіру громадян до держструктур і інформаційних систем. Хочу сказати, що це гарна можливість також залучити громадські організації до моніторингу ситуації з реєстрами.

Артем АфянАртем Афян, Juscutum — про регуляторну політику України щодо криптовалют, співзасновник компанії Juscutum, розповів чому не варто вводити оподаткування на криптовалют. На його думку, цифрові гроші мають право зайняти певну нішу в українській економіці. Він зауважив, що слово «регулювання» має певне імперативне значення і взагалі фраза «криптовалюти перебувають поза правовим полем» повинна піту у небуття:

В теорії права є декілька визначень для того навіщо взагалі потрібні закони. І помимо того, що держава нав’язує свою волю, вона ще й пояснює правила гри. Тому я до цих ініціатив про регулювання відношуся досить скептично. Все ж робота криптосвіту з державою потрібна для того, щоб й інвестори, і силові органи, й охочі провести ICO знали, хто що кому зобов’язаний. Якщо в законі буде прописано відповідь «нічого» — це значно спростить всі взаємовідносини.

Майнінг, регуляція і благодійність — репортаж із Blockchain&Bitcoin Conference

Традиційно говорили й про те, як токенізація працює в економічній моделі IT-проекту з розробки рішень у сфері кібербезпеки. Зокрема, як компанія REMMEОлександр Момот, REMME: «Наше завдання — унеможливити кібератаки» використовує токенізацію для захисту. До речі, провідний маркетолог блокчейн-проектів Тревіс Райт виступив з доповіддю про те, чому двофакторну авторизацію варто застосовувати абсолютно скрізь.

Виставкова зона

Учасниками виставкової зони цьогоріч стали компанії: DMM.Solutions, Cointed GmbH, Unibright, Krypton, AsicTrade.com, CIVITTA, Myrig, CoinTraffic, The Bitfury Group, SmartCash, REMME та низка інших.

 

Розкажемо коротко про деякі з них:

  • Компанія Molotov Lab LLp заснована в 2018 році і спеціалізується на створенні браузерних і мобільних ігор. Molotov Lab позиціонує себе, як розробник ігор з технологією розподіленої бази даних на основі blockchain.
  • А от блокчейн-майданчик One⁺¹ займається благодійністю. Криптовалютна платформа була створена в серпні 2017 року. Зараз з майданчиком співпрацюють понад 20 фондів і One⁺¹ вже допомогла зібрати дитячому хоспісу «Будинок з маяком» понад 130 тис грн.
  • Блокчейн-платформа Vreo спеціалізується на вбудованій внутрішньоігровій рекламі.
  • Компанія MyRig займається продажем і сервісним обслуговуванням майнінг-обладнання.

Детальніше про майбутні заходи Blockchain & Bitcoin Conference можна дізнатися на офіційному сайті.

Share
Написати коментар
loading...