Реклама

У Києві проведуть найбільший робофестиваль Європи

Його організатори займаються формуванням і розвитком української інженерно-технічної освіти, допомагають талановитим дітям і студентам виховувати і розвивати лідерські якості та сучасне інженерне мислення
Čytaty latynkoju
У Києві проведуть найбільший робофестиваль Європи
  1. Головна
  2. Новини
  3. У Києві проведуть найбільший робофестиваль Європи
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Його організатори займаються формуванням і розвитком української інженерно-технічної освіти, допомагають талановитим дітям і студентам виховувати і розвивати лідерські якості та сучасне інженерне мислення

Десятий ювілейний STEM-фестиваль ROBOTICA 2018 відбудеться на ВДНГ у Києві 12-13 травня. На фестивалі можна буде відмінно провести час з родиною, познайомитися з останніми новинками в освіті, взяти участь в конкурсах, майстер-класах, ну і звичайно, дізнатися все про роботів та навіть зібрати свого.

Що відомо про фест та що у програмі

ROBOTICA — це не тільки олімпіади та майстер-класи. Цього року фестиваль розширює свою територію і концепцію до великого сімейного свята. Гостей фестивалю чекають різноманітні корисні фудкорти зі спеціальним дитячим меню, розважальні зони з виступами дитячих танцювальних колективів і цікаві активності на свіжому повітрі. Усі учасники фестивалю ROBOTICA (а їх понад 2,5 тис) отримають від партнера компанією «Лего Україна» конструктори LEGO.

Усі шанувальники конструювання отримають унікальну можливість приєднатися до будівництва найбільшої ракети Falcon 9, створеної з кубиків LEGO. Ця подія може стати найбільш пам’ятною сімейною командною роботою. Кожен учасник забере з собою спогади і яскраві фотографії. Вік і кількість учасників не обмежені. Точну копію Falcon 9 будуватимуть два дні. Передбачається навіть, що створена модель стане настільки масштабною, що буде занесена до «Книги рекордів Гіннеса» як найбільша ракета, створена з кубиків LEGO.

Також у рамках фесту відбудеться дитячий архітектурний фестиваль. Дивовижні і масштабні архітектурні конструкції, представлені командами дітей дошкільного та шкільного віку. Головна мета архітектурного фестивалю — розвиток інженерних, архітектурних, дизайнерських та комунікативних навичок через командну роботу над спільним проектом. Цього року була обрана тема — «Водний світ». Команди-учасники запропонують гостям познайомитися зі своїм ідеями і презентаціями проектів, що цілком і повністю створені з деталей конструктора LEGO.

А учасники від 6 до 25 років зможуть взяти участь у World Robot Olympiad. Це – найпрестижніша олімпіада з робототехніки для дітей та молоді, в якій бере участь більше 22 тисячі команд з понад 60 країн світу. Тема цього року — «Як нагодувати людство». Завдання — рішення проблем продовольчого сектора за допомогою роботів. За перемогу в олімпіаді змагатиметься відразу кілька вікових груп. Найменші конструктори займуться проектуванням суперферми, де всі процеси будуть роботизованими.

Учасники молодшої ліги створять робота-сортувальника, завдання якого — допомогти людям в зборі фруктів і овочів. Його робота повинна скоротити кількість невикористаної продукції, яка зараз становить приблизно третину світового врожаю. Середня ліга буде вирішувати проблеми точного землеробства, а найбільш дорослі учасники зі старшої ліги – шукати шляхи найбільш оптимального поширення їжі. Переможці зможуть представити Україну в фіналі, який пройде цього року в Таїланді і збере найкращі команди світу з робототехніки.

Нагадаємо, що наприкінці квітня-на початку травня у Маріуполі відбудеться ГогольFest-2018 відбудеться у МаріуполіГогольFest Старт-ап. Програма фестивалю ще обговорюється, але вже відомо, що це буде колабораційний проект запрошених кураторів та місцевих художників. Крім того на фестивалі планують музичну та театральну програми. За словами засновника фестивалю Влада Троїцького, майбутнє Маріуполя – не у металургії та важкій індустрії, а у креативній та туристично-курортній привабливості міста на узбережжі Азовського моря. Це, за його словами, треба розвивати.

Share
Написати коментар
loading...