Реклама

Лілія Боровець, GoFundEd: «Ми шукали людей, які роблять зміни знизу»

В березні 2018-го освітній краудфандинговій платформі GoFundEd (GoF) виповнилося 2 роки. Співзасновниця GoF Лілія Боровець розповіла про те, як колективне фінансування реформує освітню галузь в Україні
Čytaty latynkoju
Лілія Боровець, GoFundEd: «Ми шукали людей, які роблять зміни знизу»
  1. Головна
  2. Історії
  3. Лілія Боровець, GoFundEd: «Ми шукали людей, які роблять зміни знизу»
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
В березні 2018-го освітній краудфандинговій платформі GoFundEd (GoF) виповнилося 2 роки. Співзасновниця GoF Лілія Боровець розповіла про те, як колективне фінансування реформує освітню галузь в Україні

За 2 роки існування GoFundEd було реалізовано 50 проектів і зібрано 1 654 025 грн. Також понад 7 тис учнів і 61 школа зазнали позитивного впливу. Про те, як саме працює освітня краудфандингова платформа в Україні, ми розпитали у співзасновниці Лілії Боровець.

Як розвивалася платформа GoFundEd

Лілія Боровець - GoFundEd

— Два роки тому, коли ми запустили проект — ми шукали людей, котрі роблять зміни знизу. За перший рік таких знайшлося 16. Сьогодні, на другому році життя проекту, у нас за один місяць стартувало 14 проектів.

Ще 11 планують свої кампанії по залученню доброчинців у наступні два тижні.

Ми бачимо світоглядну зміну в освітньому середовищі. Вчителі та учні сьогодні дедалі більше беруть відповідальність на себе, починають діяти знизу і створювати осередки змін. Заради цього ми і працюємо.

Про проекти, що вже вдалося реалізувати

Серед раніше реалізованих проектів є гучна учнівська екологічна ініціатива «Компола», яка забезпечила понад 30 шкіл в усій Україні компостерами для компостування відходів шкільної їдальні. Сьогодні ж компостери прямують у 1000 шкіл в Україні.

За словами Лілії Боровець, серед досягнень є й інноваційні технологічні рішення. Це, наприклад, проект «Школа SMART», де беруть участь 8 українських шкіл. Учні разом з вчителями розробляли міждисциплінарні технологічні рішення на основі плат Arduino і Raspberry Pi (контролери температурного режиму і вологості, фітокартини, програмованих роботів). Як наслідок, автори цього проекту вигравали міжнародні конкурси та двічі представляли Україну на конференції у Брюсселі.

Про співпрацю з грмадськими освітніми організаціями

На платформі GoFundEd шукають підтримки і громадські освітні організації. Так, Ukraine Global Scholars цього року вже вдруге подали свій проект на платформу. Свою довіру до платформи членкиня правління організації Юлія Лемеш пояснює так: «Ми спілкувалися з кількома українськими платформами, але обрали саме GoFundEd, тому що швидко зійшлися у поглядах на проект. Та й загалом мені подобається діяльність «Про.Світ». Я стежила за історією заснування GoFundEd. Тому в нас як у команди не виникало питань, з ким ще співпрацювати».

Share
Написати коментар
loading...