Реклама

D-Tech Space — погляд на те, яким буде світ на blockchain

На міжнародній конференції D-Tech Space у Львові зібралися прихильники технології blockchain зі всього світу. Про блокчейн як філософію ми поспілкувалися з учасниками та організаторкою заходу
Čytaty latynkoju
D-Tech Space — погляд на те, яким буде світ на blockchain
  1. Головна
  2. Історії
  3. D-Tech Space — погляд на те, яким буде світ на blockchain
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
На міжнародній конференції D-Tech Space у Львові зібралися прихильники технології blockchain зі всього світу. Про блокчейн як філософію ми поспілкувалися з учасниками та організаторкою заходу

Ажіотаж довкола криптовалют і технології blockchain не згасає. В Україні все більше зацікавлених в участі у криптоспільноті. Отримати компетентну інформацію стосовно криптовалют та пов’язаних із ними технологій можна на спеціалізованих заходах. Ідея організувати конференцію D-Tech Space з’явилася у Ірини Гаврилюк після того, як вона дізналася про blockchain в контексті школи австрійської економіки і лібертаріанства як філософського руху.

Про blockchain як філософію

Від редакції: Прихильники філософії лібертаріанства надають першочергового значення індивідуальній свободі. Всі інші політичні і громадські ідеали, які можуть слугувати предметом індивідуального або колективного вибору, — рівність, демократія, справедливість, солідарність тощо — займають по відношенню до принципу індивідуальної свободи підлегле становище.

Засновник австрійської школи економіки Людвіг фон Мізес піддав гострій критиці політику державного інтервенціонізму як державного втручання в господарське життя. В наукових працях «Лібералізм», «Критика інтервенціонізму» він розвиває тези про те, що найбільш раціональною і зваженою державною політикою може бути лише лібералізм. Він виступав за надання цілковитої свободи суб’єктам ринкових відносин. Підґрунтям для цього вважав той факт, що абсолютними основами цивілізації є розподіл праці, приватна власність і вільний обмін ресурсами. Слово Ірині:

— Коли я почала відвідувати конференції в Україні, то на жодній з них не чула нічого про теоретичні засади появи технології blockchain. Я чула про ІСОУкраїнський стартап Rentberry зібрав $30 млн на ІСО, про проекти і як ними керувати. Мені здалося, що упущено найцінніші знання. Хотілося би дізнаватися більше про те, як може виглядати світ із децентралізованими системами на різних рівнях й у різноманітних сферах. Для мене було вкрай важливим провести цю конференцію саме у Львові. Адже тут народився Людвіг фон Мізес.

Ірина Гаврилюк, організаторка D-Tech Space

Ірина Гаврилюк, організаторка D-Tech Space

Навіть анонімний Сатосі Накамото писав, що він читав Мізеса. Віталік Бутерін називає себе лібертаріанцем. Тому я захотіла трішки змінити наголос з того, що ми говоримо зазвичай про трейдинг, ICO, майнінг на конференціях. Ідея була поєднати ІТ-спільноту і прихильників австрійської школи економіки для створення такого хабу, де люди можуть одразу створювати стартап.

— Ідея створити конференцію акумулювалася декілька років, але готувалася вона з листопада 2017-го. Зі спікерами усіма я вже була знайома. Тому просто розповіла про концепцію, про ідею — й чимало людей підтримали її одразу. Можна сказати, що це пілотний проект, тому я не можу передбачити його майбутнє. Ми будемо ставитися до конференції як до готового продукту. Важливо побачити фідбеки, проаналізувати, що можна розвивати. Якщо все буде позитивно, то ми робитимемо її значно довше. Головне — в жодному разі я би не хотіла змінювати цю прив’язку до австрійської школи економіки.

Про стартапи на D-Tech Space

12 доповідачів зі всього світу поділилися своїми думками та досвідом у сфері технологій, інноваційного підприємництва. Вони також розповіли про нові бізнес моделі, які вже трансформують ринок у США, Австралії, Канаді, Ізраїлі та країнах Європи. На конференції було представлено найпрогресивніші технології сьогодення:

  • віртуальну й доповнену реальність,
  • 3D-друк,
  • штучний інтелект та інтернет речей,
  • робототехніку, розробки з біохакінгу та кібербезпеки.

«Ми займаємося цифровим виробництвом в Україні. Наша команда вірить в те, що допитливі люди — це ті, хто творять майбутнє. Саме тому для нас важливо створювати можливості. Я вірю в те, що 3D-моделювання дозволяє матеріалізувати ідею. А вже із прототипу можна вже запускати виробництво. Так починаються стартапи та розвивається економіка»,  — говорить Маркіян Іванічок, CEO в 3D Mania.

D-Tech Space — про те, як може виглядати світ на блокчейні

«Ми займаємося розробкою віртуальної й доповненої реальності. Робимо бізнес-додатки, тобто для освіти, нерухомості, туризму, медицини. Є такі напівігрові додатки, наприклад, для боротьби зі страхами: коли людина мусить іти над прірвою, щоб врятувати когось. Ми працюємо вже 2 роки з ринками Європи і Америки, а локально знаходимося в Одесі», — розповідає керуючий партнер VR Tigers Ярослав Ротар.

D-Tech Space — про те, як може виглядати світ на блокчейні

Окрім виступів спікерів та стартап-зони, під час конференції можна було дізнатися, як писати смарт-контракти на платформі Ethereum. Воркшоп проводила Ксенія Житомирська — розробниця компанії blocksoft.biz.

Share
Написати коментар
loading...