Реклама

Об’єднані громади зможуть створювати сайти на єдиній платформі

Громадська організація SocialBoost анонсувала створення єдиної електронної платформи Dosvit. На базі платформи зможуть функціонувати сайти громад, інструменти розвитку та механізми громадської участі
Čytaty latynkoju
Об’єднані громади зможуть створювати сайти на єдиній платформі
  1. Головна
  2. Новини
  3. Об’єднані громади зможуть створювати сайти на єдиній платформі
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Громадська організація SocialBoost анонсувала створення єдиної електронної платформи Dosvit. На базі платформи зможуть функціонувати сайти громад, інструменти розвитку та механізми громадської участі

Платформа буде реалізована як комплексна ІТ-система для розробників, видимою частиною якої буде вебсайт громади із набором інтегрованих додатків та набору інструментів розробки. За їх допомогою можна впроваджувати і легко інтегрувати додаткові сервіси як за власною ініціативою, так і на замовлення громад. А це значно розширить функціональність і зменшить вартість запуску подібних сервісів для ОТГ на місцях.

Що відомо про нову систему 

За задумом розробників, система поділяється на додатки та сервіси. Додатки — це програми, якими користуються ОТГ і її мешканці. Сервіси — технічні можливості для розробників, ІТ-спеціалістів з громад. Такі додатки перш за все допоможуть громадам досягати кращих результатів роботи у підвищенні інвестиційної привабливості громад, більш ефективній комунікації з мешканцями та їхньому залученні до прийняття рішень на місцях, запускати сервіси електронної демократії, а органам місцевої влади це надасть можливість легко і прозоро звітувати про свою діяльність громадянам.

За задумом розробників, система поділяється на додатки та сервіси. Додатки — це програми, якими користуються ОТГ і її мешканці. Сервіси — технічні можливості для розробників, ІТ-спеціалістів з громад. Такі додатки перш за все допоможуть громадам досягати кращих результатів роботи у підвищенні інвестиційної привабливості громад та більш ефективній комунікації з мешканцями та їхньому залученні до прийняття рішень на місцях. Можна буде запускати сервіси електронної демократії, а органам місцевої влади це надасть можливість легко і прозоро звітувати про свою діяльність громадянам.

Наразі платформа Dosvit знаходиться в процесі розробки, а самі громади беруть безпосередню участь у формуванні переліку функцій та вимог до платформи. Громади отримають свої власні сайти з багатим функціоналом і єдину панель управління всіма додатками. Щоб скористатись будь-яким з додатків, користувачеві достатньо буде увійти в особистий кабінет мешканця ОТГ, або просто завантажити сторінку з потрібною інформацією.

Нагадаємо, що в Україні готуються до створенняВ Україні створять єдиний державний реєстр субсидій єдиного реєстру субсидій. Згідно із проектом постанови, користувачем реєстру буде Міністерство соціальної політики та уповноважені органи. Громадяни, які отримують субсидії, не матимуть доступу до цього сайту.

Share
Написати коментар
loading...