Реклама

Мінфін спростить податкове адміністрування та звітність

Міністерство фінансів започатковує проект «Податки Просто», який має на меті спростити адміністрування податків та подачу податкової звітності для платників

Čytaty latynkoju
Мінфін спростить податкове адміністрування та звітність
  1. Головна
  2. Креатив
  3. Мінфін спростить податкове адміністрування та звітність
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Міністерство фінансів започатковує проект «Податки Просто», який має на меті спростити адміністрування податків та подачу податкової звітності для платників

159 місце серед 190 країн займає Україна по кількості часу, що витрачається бізнесом на підготовку податкової звітності за рейтингом Paying Taxes 2018. «Податки Просто» – це ініціатива Мінфіну для того, щоб консолідувати сили у пошуку рішень, спрямованих на поліпшення процедур адміністрування податків.

Що відомо про проект

Мінфін та ДФС працюватимуть над впровадженням сервісу з предзаповнення податкових декларацій, який дозволить мінімізувати кількість помилок при заповнення декларацій та значно скоротити витрати часу платників податків. На першому засіданні робочої групи обговорили формат подальшої роботи, а також коло питань, робота над якими триватиме далі у форматі підгруп, зокрема питання спрощення податкової звітності з:

  • податку на прибуток;
  • податку на додану вартість;
  • податку на доходи фізичних осіб;
  • акцизного податку;
  • трансфертного ціноутворення;
  • а також підгрупа з загальних питань податкового адміністрування та передзаповнення податкової звітності в електронному кабінеті платників податків.

Якщо у вас є пропозиції щодо можливості спрощення податкової звітності або ви бажаєте долучитися до роботи відповідних підгруп, будь ласка, повідомте про це електронним листом на адресу: [email protected] або надсилайте листа на адресу Мінфіну: вул. Межигірска, 11.

Загальна балансова вартість активів портфелю ТОП-100 українських держкомпаній складалаОприлюднено рівень прибутку ТОП-100 держкомпаній України понад 1 446 млрд грн, що майже на 0,4% більше, ніж на кінець 2016 року. 73% загального фінансового результату портфелю ТОП-100 держкомпаній, а саме 23,3 млрд грн чистого прибутку, заробило ПАТ «НАК «Нафтогаз України», що стало можливим завдяки тарифній політиці компанії.

Найбільш прибутковими галузями для великих державних підприємств залишаються нафтогазовий сектор та електроенергетика. Найбільші підприємства електроенергетичної галузі збільшили прибуток на 75% до 7,1 млрд грн, що значною мірою пов’язано з підвищенням тарифів на електроенергію. Найбільш прибутковим в першому півріччі 2017 року серед підприємств галузі стало ПАТ «Центренерго» з прибутком у 2 млрд грн, що майже в 3 рази більше ніж за результатами аналогічного періоду 2016 року.

Share
Написати коментар
loading...