Реклама

Уряд дасть 10 млрд грн на будівництво летовищ та злітних смуг

Уряд виділить 10 мільярдів гривень на будівництво нових злітних смуг в Україні. Про це сьогодні в Івано-Франківську заявив Міністр інфраструктури Володимир Омелян
Čytaty latynkoju
Уряд дасть 10 млрд грн на будівництво летовищ та злітних смуг
  1. Головна
  2. Місто
  3. Уряд дасть 10 млрд грн на будівництво летовищ та злітних смуг
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Уряд виділить 10 мільярдів гривень на будівництво нових злітних смуг в Україні. Про це сьогодні в Івано-Франківську заявив Міністр інфраструктури Володимир Омелян

За словами Міністра, наразі напрацьовуються проекти, щоб в Україні було не 5-10 летовищ , а 30-50.

Коли почнуть виділяти гроші на нові летовища 

За словами міністра інфраструктури Володимира Омеляна, з наступного року держава виділить з бюджету 10 млрд гривень на ремонт і будівництво злітних смуг та аеропортів. Маючи ці гроші, Україна зможе будувати 5 летовищ щороку.

Нагадаємо, що в аеропорту «Бориспіль» запровадилиВ аеропорту «Бориспіль» запровадили новий сервіс нову послугу: пасажири тепер можуть самотужки реєструвати багаж. Відтепер авіамандрівники можуть скористатися зручним Self Drop Bag для самореєстрації багажу в аеропорту. Нова процедура передбачає, що пасажир розміщує на вагах поруч зі спеціальним пристроєм багаж, сканує посадковий талон, отримує бирку і клеїть її на валізу.Після цього переносить валізу на багажну стрічку і отримує талон. Якщо система зафіксує перевищення безкоштовної норми перевезення багажу, сплатити збір за зайві кілограми можна буде на стійці здачі багажу.

Додамо, що київське летовище носитимеКиївське летовище носитиме ім’я Ігоря Сікорського ім’я відомого авіаконструктора Ігоря Сікорського. Трудовий колектив аеропорту погодився на перейменування летовища. Комісія з питань найменувань підтримала цю ініціативу, громадські обговорення пройдені. Три профільні комісії Київради підтримали цей проект рішення. Відтепер аеропорт носитиме назву КП Міжнародний аеропорт «Київ» (Жуляни) імені Ігоря Сікорського.

Ігор Сікорський – видатний авіаконструктор українського походження, засновник компанії Sikorsky Aircraft, автор літаків-велетнів в тому числі Sikorsky S-29-A, конструктор першого в США літака-амфібії. Навчаючись у Київському політехнічному інституті, спроектував і побудував кілька гелікоптерів, літаків-біпланів. У 1908-1912 роках побудував у Києві 6 моделей літаків і гелікоптер.

Share
Написати коментар
loading...