Реклама

Україна укладе угоду про вільну торгівлю із Ізраїлем

28 березня глави української та ізраїльської делегацій погодили завершення переговорного процесу щодо положень Угоди про вільну торгівлю між Кабінетом Міністрів України та Урядом Держави Ізраїль
Čytaty latynkoju
Україна укладе угоду про вільну торгівлю із Ізраїлем
  1. Головна
  2. Креатив
  3. Україна укладе угоду про вільну торгівлю із Ізраїлем
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
28 березня глави української та ізраїльської делегацій погодили завершення переговорного процесу щодо положень Угоди про вільну торгівлю між Кабінетом Міністрів України та Урядом Держави Ізраїль

Глави делегацій також затвердили подальший план дій для підписання Угоди про торгівлю. Сторонами буде здійснено її детальну юридичну вивірку, після чого документ буде поданий відповідним органам обох країн для затвердження. Сторони очікують, що лібералізація ринків товарів стане поштовхом для зростання обсягів торгівлі. Як відомо, експорт української продукції до Ізраїлю зростає. В 2017 році обсяг експорту українських товарів складав $604,6 млн та збільшився на 23,8% в порівнянні з 2016 роком.

Яка користь від Угоди із Ізраїлем

Угода про вільну торгівлю з Ізраїлем буде сприяти розвитку промисловості та переробного виробництва в Україні завдяки співпраці та кооперації українських та ізраїльських підприємств. Вона зробить експорт до Ізраїлю дешевшим шляхом скасування або зменшення ввізних мит. Експорт також стане швидшим завдяки домовленостям щодо спрощення митних процедур. Це частина роботи Уряду та Міністерства з розширення можливостей для експортерів та доступу до ринків.

Степан Кубів додав, що уже зараз торгівля між Україною та Ізраїлем демонструє зростання. Так у 2017 році українські підприємства експортували до Ізраїлю товарів і послуг на $781,2 млн, тобто на 19,1% більше за 2016 рік. Ізраїльський ринок, до слова, багато імпортує. У 2017 році імпорт склав $69,1 млрд, у лютому цього року – $6,8 млрд. Тому Угода – це нові можливості для українських промислових товарів та сільськогосподарської продукції.

За словами Наталії Микольської, Ізраїль є досить закритим ринком, з високими ввізними митами, а також специфічними вимогами до продукції, які пов’язані з релігійними аспектами. За її словами, переговорна команда доклала максимум зусиль для того, щоб відкрити доступ українським товарам до цього ринку.

Нагадаємо, що ізраїльські компанії займутьсяІзраїльські компанії займуться пошуком інновацій для «Київстару» пошуком інновацій для «Київстару». Йдеться про так званий скаутинг інновацій. Ізраїльські компанії займуться пошуком інновацій для українського оператора. Ця робота буде здійснюватися із подальшою допомогою у впровадженні їх в українській телеком-практиці.

Share
Написати коментар
loading...