Реклама

Запрацював новий цифровий сервіс для акціонерних товариств

26 березня 2018 року НДУ запустив новий цифровий сервіс для емітентів цінних паперів. Тепер процедура подачі розпорядження на формування реєстру власників цінних паперів займає кілька хвилин і доступна 24/7
Čytaty latynkoju
Запрацював новий цифровий сервіс для акціонерних товариств
  1. Головна
  2. Креатив
  3. Запрацював новий цифровий сервіс для акціонерних товариств
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
26 березня 2018 року НДУ запустив новий цифровий сервіс для емітентів цінних паперів. Тепер процедура подачі розпорядження на формування реєстру власників цінних паперів займає кілька хвилин і доступна 24/7

Запуск електронного сервісу 26 березня стартує в дуже важливий період в житті акціонерних товариств. Традиційно в квітні проходять річні загальні збори акціонерів. Нова послуга НДУ допоможе зробити процес формування реєстрів власників цінних паперів та повідомлення акціонерів більш зручним і швидким.

Як працює нова послуга

Інформація про власників цінних паперів є невід’ємною частиною корпоративних дій емітентів, як під час проведення загальних зборів, так і у разі формування звітності. НДУ у межах впровадження європейських стандартів обслуговування запустив електронну послугу з формування реєстрів власників цінних паперів. Усе, що необхідно клієнтам НДУ – мати електронний підпис і печатку, а також зареєструватися у клієнтському кабінеті на сайті НДУ. Для подачі розпорядження достатньо зробити кілька кліків. В оновленому меню міститься сервіс, який надає можливість заповнити електронну форму розпорядження і відправити її натисканням однієї кнопки.

Стандартна форма розпорядження раніше заповнювалася вручну і в паперовій формі відправлялася в Центральний депозитарій поштою або з кур’єром. Залежно від місцезнаходження клієнта НДУ й оперативності роботи поштових або кур’єрських служб період підготовки документа, його відправки і очікування, поки він пройде всі етапи перевірки, міг тривати до двох тижнів.

Нагадаємо, що українські розробники  презентувалиУкраїнські розробники презентували юридичний онлайн-сервіс юридичний онлайн-сервіс.

Первинний контент для платформи розробила провідна українська юридична компанія «АВЕЛЛУМ», яка погодилася надати його безкоштовно в рамках своєї програми соціальної відповідальності. Завдяки співпраці з іншим відомим українським стартапом – OpenDataBot, AXDRAFT Business також дозволяє автоматично заповнювати інформацію про юридичних осіб та ФОП в документи безпосередньо з Єдиного державного реєстру юридичних осіб. Всі дані доступні в режимі реального часу. На часі дізнатися більше про новий сервіс.

Share
Написати коментар
loading...