Реклама

Ментор Google LaunchPad — про компанію Google, технології та книги

Енріке Лопес Маньяс — один із кращих Java-розробників світу за версією GitHub, який з 2014-го працює експертом у Google. Вже 25 березня він виступить перед учасниками ITEM у Києві. Про останні прочитані книги, виступ на конференції і не тільки — ексклюзивно для Na chasi
Čytaty latynkoju
Ментор Google LaunchPad — про компанію Google, технології та книги
  1. Головна
  2. Історії
  3. Ментор Google LaunchPad — про компанію Google, технології та книги
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Енріке Лопес Маньяс — один із кращих Java-розробників світу за версією GitHub, який з 2014-го працює експертом у Google. Вже 25 березня він виступить перед учасниками ITEM у Києві. Про останні прочитані книги, виступ на конференції і не тільки — ексклюзивно для Na chasi

Енріке — Software Engineer з Німеччини. З 2014 року входить в Google Expert Crew, брав участь у якості ментора в Google LaunchPad в Мадриді, Сан-Франциско і Мюнхені. Програміст також увійшов у ТОП-100 кращих Java-розробників світу за версією Github. І вже 25 березня Енріке поділитися своїми знаннями і кейсами з учасниками ITEM — масштабної IT-конференції, яка відбудеться у Києві.

Які технологічні виклики прогнозуєте на 2018-й

— Машинне навчання — це одна із усталених парадигм. Google запустила TensorFlow кілька років тому, тепер це найбільш використовуваний фреймворк для машинного навчання. З’являються повідомлення та статті про використання машинного навчання у багатьох областях і часом трапляються особливо дивовижні випадки використання. Наприклад, HeyMaggie перекладає звуки немовляти на англійську, використовуючи TensorFlow. З підтримкою TensorFlow, схоже, машинне навчання тепер значно легше впроваджувати масово. TensorFlow Lite — це версія для мобільних пристроїв, і ми можемо очікувати подальшого розвитку в цій галузі.

2017 став роком, коли про блокчейн дізналася широка аудиторія завдяки Bitcoin. Технологія перебуває в зародковому стані, і відбувається велика кількість змін — можна лише подивитися, скільки форків відбулося з Bitcoin під час спроб вирішити певні проблеми та масштабуватися. Ця технологія може посприяти якісним змінам, і я очікую більше ідей та розвитку громади у цьому напрямку.

Я би також тримав у полі зору інтернет речей. Багато рухів здійснюватимуть основні світові гравці, стабільно SDK від Google. Я не здивуюся, якщо в цьому напрямі відбудуться важливі речі.

Про маневреність у корпорації Google

— Я навряд чи можу уявити сценарій, у якому гнучкість може бути проблемою. Я не тільки говорю про IT, я маю на увазі будь-який аспект людського життя. Проблеми змінюються, змінюються сценарії, події є динамічними і неочікуваними, тож ми маємо бути готовими до всього.

Про що Ви розповісте на ITEM?

— Під час свого виступу я говоритиму про TensorFlow. У процесі я зроблю коротке введення до TensorFlow, пройдуся по його основних можливостях і покажу ключові аспекти, а разом із тим і конкретні випадки використання. Це чудовий шанс отримати перше уявлення про захоплюючу сферу.

Про правило «20% часу на креативність» у Google — чи працює це для всіх?

— Чи підходить ця практика до культури вашої компанії? Чи є у вас команда, яка може зрозуміти цю концепцію, і працювати з нею природно? Чи зберігаєте ви здорове навколишнє середовище на своєму робочому місці? Якщо є належна база і фундамент, я переконаний, що так!

Хороших розробників важко знайти і важко підтримувати їхню вмотивованість. Компанії вдаються до різноманітних винаходів, аби втримати їх (працівників). Наприклад, дозволити розробникам мати сторонній проект за умовами, які позитивно повернуться компанії (розробники повинні ділитися навчанням, код буде відкритим джерелом тощо). Це, як на мене, дуже дешевий і розумний спосіб зробити, щоби ваша компанія розвивалася.

Які 3 книги порадите тим, хто цікавиться технологіями?

— Нещодавно я закінчив «Kotlin in Action», написану тими самими авторами мови. Це дуже освіжає, якщо ви працюєте в Котліні, і навіть якщо ні. Це така гарна мова з сучасним дизайном та функціями, і в будь-якому випадку це підвищить ваш рівень.

Я прочитав якийсь час тому «The Passsionate Programmer», Чеда Фаулера, який працював технічним директором у компанії Wunderlist. Ця книга більше зосереджується на поведінкових аспектах програміста, а не на технічних. Для мене було дуже позитивно прочитати її.

І книга не про IT, яку я абсолютно рекомендую — «The Three-Body Problem». Я прочитав на GoodReads огляд однієї з книг саги, де було приблизно таке: «Я не міг чекати, поки її перекладуть англійською, тому я розглядав варіант вивчення мандаринської. Потім я вирішив скористатися Google Translate». Ця книга перевершила всі мої очікування. Просто прочитайте її.

До слова, з 2013 року ITEM об’єднує спеціалістів з усієї України та вже другий рік поспіль стає найкращою конференцію України за версією читачів DOU. Протягом 2 днів у 6 потоках понад 60 спікерів з України, США, Ізраїлю, Швеції, Чехії говоритимутьУ березні Київ прийматиме міжнародну ITEM-конференцію про те, як вийти з режиму «виконавця» і почати думати про створюваний продукт.

Share
Написати коментар
loading...